Kennisbank

Hoe maak ik mijn keukenblad van graniet schoon?

Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling kunt u een van de zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger, gebruiken. Om het blad lang mooi te houden, behandelt u het regelmatig met impregneermiddel. Door uw blad te impregneren, dicht u de poriën, zodat uw blad beter beschermd is. De eerste weken zult u uw blad vier keer moeten behandelen, daarna - afhankelijk van het gebruik - nog maar één of twee keer per jaar. Impregneermiddel en onderhoudsmiddel voor Graniet vindt u in de webshop.

Vlekken verwijderen

Hardnekkige vlekken, ingetrokken vlekken en aangekoekte resten kunt u verwijderen met Glassex. U sprayt het middel op de plek, laat het even intrekken en neemt het vervolgens af met keukenpapier. Andere middelen die u ook kunt gebruiken zijn chloor, aceton of waterstofperoxide. Daarna zult u het blad wel opnieuw moeten behandelen met het geleverde impregneermiddel! 
Kalkplekken op het blad en rond de kraan kunt u het beste behandelen met schoonmaakazijn of een van de gangbare ontkalkende middelen. Test u het middel wel eerst op een onopvallende plaats op het blad en leest u altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking. 
Bij een mat oppervlak (gezoet) van een granieten blad zult u sneller vetvlekken en vingerafdrukken zie. Op dergelijke plekken kunt u ook Glassex sprayen. Wrijf de plekken direct op met bijvoorbeeld keukenpapier of een droge doek.