AluSplash achterwand onderhouden

Voor de dagelijkse reiniging kun je het oppervlak met een doekje afnemen met milde, niet schurende reinigingsmiddelen (zoals bijvoorbeeld een sopje van groene Dreft). Altijd goed nadrogen met een schone doek; zo worden eventuele zeep-, vuil- en waterresten geabsorbeerd. 

Uitgebreid onderhoudsadvies 

Een uitgebreid onderhoudsadvies met tips voor dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud kun je als pdf downloaden. Handig om te bewaren in de keukenlade. Voor het dagelijks onderhoud zijn er, afhankelijk van een hoogglans of matte afwerking van de achterwand, twee onderhoudsmiddellen:

Vuplex (hoogglans)

Vuplex tbv hoogglans kleuren is geschikt voor dagelijks onderhoud. Deze onderhoudsset (art.nr. 290147) bevat een Hoogglans Protector, een microvezeldoek en een
gebruiksaanwijzing. Je kunt dit onderhoudsmiddel online bestellen.

Matte Max (mat)

Matte Max tbv Essenza en matte kleuren is geschikt voor dagelijks onderhoud. Deze onderhoudsset (art.nr. 290148) bevat een Matt Protector en een gebruiksaanwijzing.
Je kunt dit onderhoudsmiddel online bestellen.

Gebruikstips

Om de achterwand door de jaren heen mooi te houden adviseren wij het volgende:

  • - Vermijd het gebruik en/of stoten van metalen of scherpe voorwerpen (zoals messen, pannen, blikken en andere gebruiksvoorwerpen) tegen het gecoate oppervlak omdat dit krassen en/of deuken kan veroorzaken (hierop is geen garantie mogelijk).
  • - Maak de achterwand niet schoon terwijl deze nog heet is. Wacht hiermee tot deze is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  • - Zorg ervoor dat bij een gaskookplaat de vlam niet onder de pan uit komt.