INOX keukenblad

Een keukenblad van roestvrij staal (Inox) biedt vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne worden gevraagd. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken.

Samenstelling Inox keukenblad

Inox (rvs) is een legering. Dat wil zeggen dat het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft rvs zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is - want rvs kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. De verhouding chroom/nikkel varieert per fabrikant. Dekker Zevenhuizen werkt uitsluitend met de hoogwaardige chroom-nikkelverhouding 18/10. 

Eigenschappen rvs

 • watervast
 • hygiënisch
 • duurzaam
 • hittebestendig
 • resistent tegen tal van chemicaliën
 • 100% recyclebaar
 • naadloos ingelaste spoelbak

Eigenschappen en afwerking

Een Inox-keukenblad is zorgeloos! Het materiaal is hygiënisch en solide, en gaat jarenlang mee. Ideaal voor professioneel gebruik maar ook prachtig in een designkeuken. Uiteraard ontstaan er op een rvs blad, ook bij normaal gebruik, krassen die de uitstraling van het blad bepalen.

Een rvs-keukenblad is leverbaar met een randafwerking van 13 mm tot 100 mm.. De 4 mm bladen zijn verkrijgbaar in de grove structuur K320, glad, richtingloos geborsteld of warmgewalst is ook mogelijk. De spoelbak wordt ingelast en heeft geen zichtbare naden.

Warmgewalst 4 mm met kleur

Nieuw is een blad van 4 mm massief Inox met kleur. Het blad wordt warmgewalst waardoor het een mooie natuurlijke uitstraling krijgt. Het oppervlak is matter en de structuur is uniek. Alle kleurtypes worden via een gespecialiseerde behandeling toegebracht: INOX-NOX. De kleuren van deze luxe keukenblad hebben een levendig patroon.

De nieuwe kleuren zijn:

 • Haze, een witte kleur voor een gebalanceerde look ;
 • Shimmer, een zwarte kleur voor een stoere look;
 • Brass Brown, de kleur van verroest staal;
 • Wheathered Copper, een lichte koperkleur.

Praktisch in onderhoud

Inox is eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. Wil je meer praktische informatie over het onderhoud? Lees er direct meer over in onze kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook diverse monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat bepaalde (nieuwe) materialen of kleuren in de betreffende showroom aanwezig zijn? Neem dan voor uw bezoek contact met hen op.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn bijna alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

INOX