Fenix NTM duurzaam keukenblad

FENIX is een maatwerkblad voor keuken en badkamer met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een strakke uitstraling en voelt dankzij de onderscheidende nanotechniek zijdezacht aan. Door deze techniek blijven er bovendien nauwelijk vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. 

Samenstelling FENIX keukenblad

FENIX bestaat uit meerdere met fenolhars doordrenkte lagen kraftpapier die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst tot een blad van 10 mm. Of kies voor een duurzaam alternatief met een basis van Greengridz

Afwerking en eigenschappen

Dankzij de nanotechniek heeft FENIX NTM een aantal unieke eigenschappen zoals een mat oppervlak en zelfherstellend vermogen. Het gesloten oppervlak maakt dat het blad door en door watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Een Fenix keukenblad kan zowel met een gepolijste rand van 10 mm als met een haakse rand worden afgewerkt tot wel 100 mm. 

Bij FENIX is een onderbouw-, semi-onderbouw en vlakinbouwspoelbak mogelijk. Die wordt in onze eigen fabriek onberispelijk gemonteerd.

Eigenschappen Fenix

 • speciale nanotechniek
 • soft touch
 • zelfherstellend vermogen
 • antibacteriële eigenschappen
 • extreem mat oppervlak
 • fingerprintproof
 • vormvast (ook bij temperatuurveranderingen)
 • niet statisch
 • stootvast
 • schuurvast
 • hygiënisch
 • eenvoudig te reinigen
 • verschillende inbouwmethodes van de spoelbak
 • PITT Cooking mogelijk

Bewust kiezen doe je met Greengridz®

Greengridz is een nieuw basismateriaal voor keukenbladen met een duurzaam karakter. Dit innovatieve, watervaste materiaal is namelijk FSC®-gecertificeerd, en laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. Maar het heeft wel dezelfde eigenschappen als multiplex en kan met alle kleuren TopLaminate, DecorTop en FENIX afgewerkt worden. Lees in de brochure hoe je een duurzaam keukenblad kunt kiezen.

Fenix is CO2 neutraal

CO2-neutraal worden betekent dat FENIX, gebaseerd op het totale aantal vierkante meter dat maandelijks de deur uit gaan, bijdraagt aan de reductie van de in de atmosfeer uitgestoten CO2 door middel van koolstofcompensatieprojecten. De geselecteerde projecten voor het afvangen van koolstof zijn afvalenergievoorzieningen waarbij het methaangas dat vrijkomt uit stortplaatsen wordt gebruikt voor het genereren van elektriciteit.

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een vochtige doek en na te drogen met een schone zachte doek. Als de vlekken oud zijn gebruik je een melaminespons, de zogenaamde wonderspons om deze te verwijderen. De wonderspons gebruik je droog. Door de wrijving wordt het vuil verwijderd. Kleine krasjes die ontstaan zijn door dagelijks gebruik kunnen door warmte die vrij komt door wrijving met een melaminespons zelfs verdwijnen. In geval van hardnekkige vlekken kun je FENIX NTM Cleaning Spray gebruiken. 

Belangrijk is dat je het blad altijd naspoelt met veel schoon water en droogwrijft voor het beste resultaat.

Wil je meer praktische informatie over het onderhoud van een Fenix keukenblad? Lees er direct meer over in onze kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook diverse monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat bepaalde (nieuwe) materialen of kleuren in de betreffende showroom aanwezig zijn? Neem dan voor uw bezoek contact met hen op.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn bijna alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Fenix Classic

Fenix Premium

Fenix Ultimo