Terrazzo als keukenblad

De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve: ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken! 

De unieke uitstraling van terrazzo

Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn, en passen bij het budget. Gelukkig zijn er alternatieven! Materialen met dezelfde uitstraling als terrazzo, maar met volledig andere eigenschappen. Er zijn lookalikes in verschillende prijsklassen, zodat iedereen deze eeuwenoude trend in huis kan halen.

TopLaminate

Terrazzo Classic is terrazzo zoals u dat kent van vroeger. Maar TopLaminate is voordeliger en veel makkelijker in het onderhoud. Terrazzo Grey is een verfijnde variant. Grijs en zwart vormen de basis, maar het blad heeft ook een witte spikkel.

Evora Quartz (composietsteen)

Het voordeel van composietsteen is dat het niet-poreus, duurzaam en goed bestand tegen huishoudelijke zuren is. Prima eigenschappen, dus. Nieuw in terrazzo is Evora Quartz Naga, met zwart en wit. Wie wel voor zwart kiest, maar niet voor saai, moet beslist naar Argus kijken.

Corian

Ook in Corian zijn er fijne terrazzolooks. Zoals de nieuwe kleuren Pebble Terrazzo (grijs), Basalt Terrazzo (zwart) en Domino Terrazzo (wit-grijs). Ze bieden al het goede van volkunststof: het bladoppervlak is nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunnen eenvoudig worden hersteld. Bovendien zijn bijna alle vormen mogelijk. Groot kan ook, want het materiaal kan naadloos worden verlijmd.

Keukenbladen wijzer

Wil je graag terrazzo in de keuken maar een blad dat minder onderhoud vergt? Kijk dan eens naar een mooie look-a-like. In de brochure vind je een omschrijving van de meest voorkomende materialen, een stappenplan om een keukenblad te kiezen en de index met materiaaleigenschappen. 

New Call-to-action

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.

Bezoek het Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Terrazzo-look - Evora Quartz & TopLaminaat