Terrazzo

Als u een uitgesproken keuken wilt, is terrazzo hét materiaal voor uw aanrecht. Dit ambachtelijk vervaardigde, nostalgische keukenblad ademt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar bezit ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. Deze degelijkheid misstaat overigens ook niet in een moderne keuken. Bovendien is terrazzo zó duurzaam dat u er een leven lang plezier van heeft – temeer daar u eventuele vlekken vaak redelijk goed kunt wegwerken!

Uw liefde voor mooie producten met een verhaal, een geschiedenis en bewezen klasse maakt uw interieur bijzonder. Zo ook de keuken.  Kies voor Terrazzo met de onmiskenbare uitstraling die in zowel een nostalgische en design keuken past.

Afwerking en eigenschappen

Terrazzo is een eeuwenoude techniek die oorspronkelijk uit Italië komt, en in de eerste helft van de 20e eeuw zeer gewild werd in ons land. Het is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton. Dekker Zevenhuizen maakt het terrazzoblad altijd op maat. Daartoe wordt, precies volgens uw persoonlijke wensen, een speciale bekisting gemaakt, waarbij tal van vormen denkbaar zijn. In die mal wordt dan een mengsel gegoten van cement en marmerkorrels van verschillende kleur en grootte. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald en geslepen, waardoor de onderliggende korrelstructuur zichtbaar wordt. Tot slot wordt het gepolijst en geïmpregneerd – en zo ontstaat een blad dat zelfs beter in grootmoeders keuken past dan graniet.Het standaardassortiment van Dekker Zevenhuizen omvat de meest actuele kleuren, maar op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk. Standaard is het blad 4 cm dik, maar het kan voor u worden opgedikt naar 8 cm.

Eigenschappen Terrazzo

  • hét blad voor de landelijke keuken
  • repareerbaar
  • duurzaam
  • veel mogelijkheden qua vorm, dankzij de mal.

Praktisch in onderhoud

Vlekken kunt u behandelen met een sopje van een huishoudelijk schoonmaakmiddel of eventueel met wat Cif. Daarna de plek naspoelen en droogwrijven. Bij meer hardnekkige vlekken kunt u een schuursponsje gebruiken. Kleine brandplekken, krassen, deuken en andere oneffenheden bewerkt u met fijnkorrelig schuurpapier en polijst u met een huishoudschuursponsje of een vloeibaar schuurmiddel met water. Gebruikt u nooit agressieve chemicaliën, zoals aceton, gechloreerde oplossingen, verfverwijderaars en sterke zuren. Bij morsen direct verwijderen met veel water!

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Let er wel op dat hout in de loop van de tijd verkleurd en dat de monsters in de showroom iets kunnen afwijken.