Greengridz keukenblad

Zijn de kwaliteit, de prijs en het milieu voor jou belangrijke aspecten bij de aanschaf van een keukenblad? Kies dan voor Greengridz. Greengridz is een basismateriaal voor keukenbladen die afgewerkt worden met TopLaminate®, DecorTop® of FENIX®. 

Greengridz: duurzaam keukenblad

Er is nu een nieuw basismateriaal dat bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieu-vriendelijkheid: Greengridz®. Dit innovatieve, watervaste materiaal laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex dat gebruikt wordt voor keukenbladen. Bovendien is het voordeliger en heeft Greengridz nog veel meer voordelen:

  • Beter bestand tegen stoten dan multiplex
  • Beter bestand tegen water dan multiplex
  • Stabieler en lichter dan multiplex
  • Voordeliger dan multiplex (ook in stollen)
  • Leverbaar in 25, 32, 38, 50, 60, 80 mm dik

Greengridz is een basismateriaal voor keukenbladen die afgewerkt worden met TopLaminate®, DecorTop® of FENIX®

Materiaaleigenschappen van Greengridz

Greengridz wordt gemaakt van een hdf basispaneel met een 4 mm dik boven en onderblad en een raster van 3 mm, waarbij de celstructuur wordt gehecht met een milieuvriendelijke PVAc D3-lijm en beide lange zijdes zijn ingelegd. De maximale afmeting is 520 x 120 cm. De dikte van het blad kan varieren van 25, 32, 38, 50, 60 en 80 mm dik.

New Call-to-action

Greengridz is groen!

Greengridz heeft niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk; het heeft ook tal van andere groene eigenschappen. Het productieproces bijvoorbeeld is ook groen. Toch betaal je er niet méér voor dan voor de gangbare basismaterialen zoals multiplex.

Kleine ecologische voetafdruk 

Greengridz draagt het FSC®-keurmerk. Je hebt dus de garantie dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

CARB2-gecertificeerd 

Het basismateriaal van Greengridz is CARB2-gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de strenge normen voor samengestelde houtproducten van de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde ruim binnen de vastgestelde grenzen blijft (namelijk minder dan 0,08 ppm). Hierdoor is Greengridz één van de eerste plaatmaterialen die aan deze hoge eisen voldoet.

Ecologische voetafdruk

Voor de productie van Greengridz zijn minder grondstoffen nodig dan voor die van traditionele plaatmaterialen. Dat maakt zijn ecologische voetafdruk relatief klein.

Recyclebaar en biologisch afbreekbaar

Greengridz kan 100% worden hergebruikt. Het plaatmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar. De gebruikte PVAc B3-lijm is milieuvriendelijk!

Zuinig qua transport

Omdat Greengridz licht is, vraagt het transport minder brandstof, wat de CO2-uitstoot verder reduceert.

Minder CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot bij de productie van Greengridz is 60% lager dan bij multiplex. Ontdek hoeveel CO2-uitstoot je kunt besparen door over te stappen naar Greengridz maatwerkbladen. Met de Greengridz caculator zie je direct hoeveel CO2-uitstoot je kunt besparen.

New Call-to-action

Greengridz brochures

Greengridz is ook zeer geschikt voor grote projecten en wooncorporaties die duurzaam bouwen of renoveren. Voor hen hebben we alle informatie verzameld in een brochure waarin alle voordelen zijn opgenomen inclusief informatie over het keurmerk Breeam en Leed, de beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Brochure Greengridz downloaden