Evora Granite keukenblad

Evora® Granite (graniet) is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal heeft in veel gevallen een bijzonder expressief patroon en is daardoor geschikt voor een uitgesproken keukenblad.

Natuursteen

In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt, en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek.

Evora Compact Granite 

Evora Compact Granite dankt zijn naam aan zijn volledige onderlijming, waardoor het blad als één stevige plaat op de keuken komt te liggen. Een groot verschil met de traditionele manier van opdikken! Door de basis van 12 mm graniet te onderlijmen met een sandwichpaneel, zal het blad op zoveel mogelijk punten dragen op de keuken en daardoor is het een stuk stabieler. Daarnaast is er ook minder kostbare grondstof nodig om van een de luxe uitstraling van graniet te genieten.

Eigenschappen Graniet

  • uniek (geen blad is hetzelfde)
  • robuust, expressief en tijdloos van uiterlijk
  • duurzaam
  • krasbestendig
  • hittebestendig
  • bestand tegen zuren en tal van (ook niet-)huishoudelijke chemicaliën

Afwerking en eigenschappen

Graniet is een delfstof die diep in de aardlaag ontstaat door stolling van vloeibare mineralen, waaronder kwarts. In de loop van miljoenen jaren wordt het door natuurlijke krachten naar boven gestuwd. De uitgehakte blokken graniet worden rechtstreeks naar de steenhouwerij gebracht, waar er centimeters dikke platen van worden gemaakt. Deze ruwe platen worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen, die de keuken zijn luxe aanzien geeft.

Er zijn verschillende varianten: gepolijst graniet (hoogglans), gezoet graniet (zogenoemde eiglans), gebrand graniet (antiek) of Lapato, dat is een matte structuur waarbij opliggende delen hoogglans worden gepolijst. 

Praktisch in onderhoud

Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is doorgaans genoeg voor de reiniging van het granieten keukenblad. Omdat graniet niet waterdicht is moet je het blad regelmatig impregneren. Met de druppeltest zie je snel wanneer het blad opnieuw geïmpregeneerd moet worden. Zodra de druppels intrekken moet het blad behandeld worden.

Wil je meer praktische informatie over het onderhoud van een Evora Granite keukenblad? Lees er direct meer over in onze kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

Trustone

Dekker Zevenhuizen heeft samen met andere bedrijven afspraken gemaakt voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen. Dit staat in het gezamenlijk initiatief TruStone. TruStone is een initiatief van het IMVO-convenant. Dit zijn convenanten voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Xertificate

Het grootste deel van het natuursteen van Dekker komt uit India. Buiten de eigen audits die Dekker uitvoert bij haar leveranciers heeft Dekker een samenwerking met XertifiX. XertifiX is een NGO die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden en milieubescherming in de Aziatische steensector. 

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook diverse monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat bepaalde (nieuwe) materialen of kleuren in de betreffende showroom aanwezig zijn? Neem dan voor uw bezoek contact met hen op.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn bijna alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Evora Granite kleuren

Alle kleuren Evora Granite zijn ook als grote plaat afbeelding te bekijken. Klik op de afbeelding hieronder en scrol naar rechts. Deze plaat is ongeveer 3 x 1,2 meter. Dat is in de meeste gevallen groter dan een keukenblad waardoor een deel van de aders en patronen in de keuken zichtbaar zal zijn.

Evora Granite Easy

Evora Granite Smart

Evora Granite Classic