Fenix keukenblad onderhouden

Fenix is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

Dagelijks onderhoud

Neem het keukenblad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje met weinig afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Periodiek onderhoud

Om gemakkelijk vuil en gebruikssporen te verwijderen kun je ook de cleaningspray uit de Fenix onderhoudsset gebruiken. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Specifieke vlekken verwijderen

Vet, koffie/thee, rode wijn

Laat de Fenix cleaningspray of een schoon sopje van wat afwasmiddel even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Kalkvlekken

Laat de schoonmaakazijn even inwerken. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Pas hier goed op dat schoonmaakazijn niet in contact kan komen met marmer of hardsteen.

Inkt, verf, nicotine

Verwijder de ingetrokken vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift met wasbenzine of terpentine. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Gebruik een droge melaminespons. Door de wrijving wordt het vuil verwijderd. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Zijn de vlekken of kringen wel minder geworden, maar nog niet helemaal weg? Herhaal dit proces dan. Deze behandeling is niet voor het dagelijks onderhoud van het keukenblad.

Kleine krassen

Werk (kleine) krassen weg met een droge melaminespons. Door de wrijving ontstaat warmte. Dit activeert het thermisch herstel.

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen brandplekken veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op uw blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!

FENIX onderhoudsset

De Fenix onderhoudsset (art.nr. 290129) bevat een cleaningspray, een melaminespons, een microvezeldoekje en schoonmaakinstructies en is online verkrijgbaar.

Download onderhoudsadvies

Je kunt bovenstaand onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.