Gehard Glas keukenblad onderhouden

Gehard Glas is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een schoon sopje. Spoel altijd goed na met lauwwarm water, en maak het blad droog met een droge, schone vezeldoek. Naspoelen en -drogen is essentieel; het zorgt ervoor dat het resterende vuil en eventuele zeep- en waterresten worden geabsorbeerd.

Specifieke vlekken onderhouden

Hardnekkige vlekken kun je behandelen met een melamine spons. Deze licht vochtig maken en goed uitknijpen voor voldoende wrijving. Zorg hierbij dat je een ruimer oppervlak behandeld. Intensief gebruik op een klein oppervlak kan tot glansverschil leiden.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Ingetrokken plekken of vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift kun je verwijderen met wasbenzine of terpentine. Spoel na met lauwwarm water en maak het blad goed droog. Kalkvlekken zijn te verwijderen met schoonmaakazijn. Spoel goed na met lauwwarm water en maak het blad helemaal droog. Gebruik ook geen harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak namelijk beschadigen.

Download onderhoudsadvies Gehard Glas

Wil je dit onderhoudsadvies op een later moment nog eens rustig nazlezen? Download dan de pdf.