Evora Quartzite keukenblad onderhouden

Een Evora Quartzite keukenblad is gemaakt van een natuurlijk materiaal. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het keukenblad.

Dagelijks onderhoud 

Neem het keukenblad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw keukenblad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Uitgebreid onderhoudsadvies keukenblad 

Evora Quartzite is altijd geïmpregneerd. Vloeistoffen trekken hierdoor niet meer in het keukenblad. Door het gebruik van onze Evora Carekit (art.nr. 290132) voor dagelijkse en periodieke onderhoud, blijft deze impregneer laag tijdens de levensduur van het blad intact. Mocht je twijfelen of de bescherming nog optimaal is (onverhoopt is beschadigd), test dit dan door een druppel water op het keukenblad te leggen. Blijft dit een druppel, dan is het keukenblad nog voldoende beschermd. Vloeit deze uit dan adviseren we om contact met ons op te nemen.

Een uitgebreid onderhoudsadvies met tips voor dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud en vlekken verwijderen kun je als pdf downloaden. Handig om te bewaren in de keukenlade.

Onderhoudsmiddel 

Elk keukenblad blijft langer mooi als je het dagelijks schoonmaakt. In de webshop verkopen we verschillende onderhoudsmiddelen. De de Evora Care Kit is geschikt voor een Evora Quartzite keukenblad en kun je ook via deze website aanschaffen.

Gebruikstips

  • - Verwijder vloeistoffen direct
  • - Gebruik altijd onderzetters
  • - Gebruik altijd een snijplank
  • - Gebruik geen agressieve middelen
  • - Gebruik schoonwater om te reinigen
  • - Maak het blad droog