Evora Ceramics keukenblad

Een keukenblad van Evora® Ceramics (keramiek) is duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Keramiek is ook geschikt voor maatwerk wastafels.

Samenstelling Evora Ceramics

Het Evora Ceramics plaatmateriaal bestaat voornamelijk uit kleipoeder dat onder extreem hoge druk wordt geperst, waardoor dit stenen blad hitte-, vlek- én krasbestendiger is in verhouding met andere keukenbladen! Maar tegelijkertijd is het vanwege deze hardheid wel gevoeliger voor stootschade (chipgevoeliger) aan de rand.

Randafwerking met Joca 

Het blad kan worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm. In de rand kan een sierlijke Joca rand worden toegevoegd. Deze elegante strip is van metaal en voorkomt stootschade aan de rand.

TopZero spoelbak

Kies voor je Evora Ceramics keukenblad een TopZero spoelbak. Deze wordt als het ware randloos (rimless) in het blad afgewerkt. Er is dus helemaal geen rand zichtbaar. De TopZero spoelbak is een perfect alternatief voor de bekende onderbouwbak. Zo wordt stootschade aan randen rondom de bak immers voorkomen.

Eigenschappen Evora Ceramics

  • hittebestendig tot 450°C
  • uiterst krasbestendig
  • niet poreus en watervast
  • vlekbestendig
  • hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
  • vrijwel naadloos geïntegreerde spoelbak
  • onderhoudsarm

Gebruiksgemak van het keukenblad

Evora Ceramics is extra vriendelijk in het gebruik. Toch adviseren we altijd om onderzetters en snijplanken te gebruiken. Ondanks dat keramiek, ten opzichte van andere materialen, uiterst krasbestendig is kunnen er wel krassen ontstaan bij het schuiven van voorwerpen met dezelfde, of grotere hardheid dan het keukenblad. Bijvoorbeeld door harde, ruwe of scherpe voorwerpen zoals (ongeglazuurd) keramiek en keramische messen. De hoogglans (Lux) kleuren onstaat door een verglazingslaag. Deze laag zal eerder gebruikskrassen laten zien, dan de matte (Honed/Silk) oppervlakken.

Praktisch in onderhoud

Evora Ceramics is eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. Wil je meer praktische informatie over het onderhoud? Lees er direct meer over in onze kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

New Call-to-action

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook diverse monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat bepaalde (nieuwe) materialen of kleuren in de betreffende showroom aanwezig zijn? Neem dan voor uw bezoek contact met hen op.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn bijna alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Spectaculaire en ingetogen kleuren Ceramics

Evora Ceramics is verkrijgbaar in unikleuren of met een marmer- of betonlook. Er zijn zelfs kleuren met het effect van geoxideerd metaal.

Evora Ceramics Easy

Evora Ceramics Classic

Evora Ceramics Premium