Keukenkranen en accessoires

Keukenkraan

Keukenkranen zijn inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals metaal, koper, goud, zwart of wit. En zijn ook te combineren met een spoelbak in dezelfde kleur. Zo zijn deze elementen die je dagelijks gebruikt echte sfeermakers in de keuken.

En dan zijn er ook nog een aantal verschillende kraantypes met andere functies: eenhendel keukenmengkranen, tweeknops keukenkranen en kokend water keukenkranen.

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kies voor goud

    Combineer een Lanesto kraan met een Lanesto Urban spoelbak in de kleur Gold. Er is ook een bijpaassende zeepdispenser en vaatdoekhouder verkrijgbaar! Kies je voor Lanesto dan kies je voor goud!

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eenhendel keukenmengkranen

Eenhendel keukenmengkranen kun je met één hand bedienen om de juiste waterhoeveelheid en -temperatuur te regelen. Door de hendel naar links, rechts, boven of beneden te bewegen regel je de temperatuur en de hoeveelheid water. De mengkraan is zo langzamerhand gemeengoed in de moderne keuken geworden.

New Call-to-action

Tweeknops keukenkranen

Deze kraan heeft twee verschillende grepen; eentje voor warm en eentje voor koud water. Je mengt hierbij zelf het warme en koude water tot de gewenste temperatuur. Het design van tweegreepskranen is vooral populair in de meer uitgesproken klassieke of moderne keuken. De grepen zitten aan de kraan of los op het blad. 

Kokend water keukenkranen

De kokend water keukenkraan is de nieuwste trend op het gebied van keukenkranen. Een op de vier huishoudens ervaart al het gemak ervan in de keuken. Naast warm en koud water komt er ook kokend water uit één enkele kraan. Met het kokende water altijd paraat kunt u in no time thee zetten, groente en pasta koken, snijplanken ontsmetten en babyflesjes uitspoelen.

Kleur bepaalt de sfeer

Keukenkranen zijn inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals metaal, koper, goud, zwart of wit. En zijn ook te combineren met een spoelbak in dezelfde kleur. Zo zijn deze elementen die je dagelijks gebruikt echte sfeermakers in de keuken.

Zwart en Gun Metal

Zwarte keukenkranen veroveren in rap tempo de keuken van nu. Ze zijn verkrijgbaar in matzwart en in meerdere grijstinten. Wellicht is een zwarte keukenkraan niet de meest voor de hand liggende keuze, maar bedenk dan dat zwart-wit keukens juist klassiek en tijdloos zijn. Bovendien past de kleur zwart bij bijna alle keukenstijlen.

Metallics

Keukenkranen in metallic kleuren zijn helemaal van nu. Je kunt kiezen uit verschillende metaallooks zoals goud en koper. Wil je een vleugje glamour toevoegen aan uw keuken? Kies dan voor een goudkleurige keukenkraan in een matte finish. Een gouden keukenkraan geeft de keuken direct een chique en unieke uitstraling. De koper trend doet ook haar intrede in de keuken. Logisch, want koper heeft met haar rode gloed van nature een warme uitstraling. Een vintage look die bovendien goed aansluit bij verschillende keukenstijlen. 

Combinatie met spoelbakken

Naast de keukenkraan heeft ook de spoelbak een kleurmetamorfose ondergaan. Met de gekleurde Lanesto Urban spoelbakken kun je nu 1-op-1 matchen met de gekleurde keukenkranen. Een unieke combinatie die de keuken een heel eigen gezicht geeft. De spoelbak kan, afhankelijk van het keukenblad, als vlakinbouw of onderbouw gemonteerd worden. Ook is er een bijpassend inzetbakje én bodemrekje in metallics verkrijgbaar.

Keukenkraan met spoeldouche

Een keukenkraan wordt nog praktischer met een uittrekbare spoeldouche. Dit is een kraan waarbij je aan het uiteinde van de uitloop kunt trekken, waardoor er een slang tevoorschijn komt. Alternatief is de keukenkraan waarbij de complete hals flexibel is. Hierdoor is het mogelijk om de uitloop in alle richtingen te trekken. Daarmee maak je de spoelbak of grote bakplaat makkelijker schoon, en kun je snel een emmer vullen. Bovendien kan dit type kraan meestal ook omgeschakeld worden naar een zachtere waterstraal voor bijvoorbeeld het schoonspoelen van groenten en fruit.

Energie- en waterbesparende kranen

Om water te besparen kun je voor een eco-vriendelijke keukenkraan met een spaarstand kiezen. Veel van onze keukenkranen zijn voorzien van EcoStart. Dat betekent dat er uitsluitend koud water uit de kraan komt als de hendel in de middenstand staat. Daardoor daalt het warmwaterverbruik met maar liefst 30%. Omdat het water niet onnodig verwarmd wordt, bespaart het dus energie. Toch blijft het comfort behouden; je krijgt net zo snel warm water als bij een kraan zónder EcoStart. Naast deze EcoStart-kranen bieden we ook waterbesparende kranen. Die kranen kennen een maximale doorstroom van 8 liter water per minuut.

Tips voor vervanging en montage

Let bij de aanschaf van een nieuwe keukenkraan op welke qua afmeting en aansluitingen op het aanrecht past. Houd er rekening mee dat voor de montage van de kraan gaten in het keukenblad worden gemaakt. Hoeveel dat er zijn, hangt af van het type kraan. Oude kranen met twee verschillende grepen; eentje voor warm en eentje voor koud water vereisen drie gaten in het keukenblad, evenals sommige moderne kranen. Meer gebruikelijk zijn de kranen met eengreepsbediening waar een enkel gat nodig is.

Dekker Trend Centre

In het Dekker Trend Centre kun je een aantal verschillende kranen en kleuren bekijken. Deze inspirende showroom is op afspraak geopend.