Obsidiana duurzaam keukenblad

Obsidiana bestaat uit 100% gerecycled glas met hars. Deze materialen worden samengeperst in blokken en opgeslagen voor uitharding. Daarna worden er platen van gezaagd die bewerkt kunnen worden tot keukenblad. Omdat bij de productie van Obsidiana geen verhitting wordt toegepast maakt dit materiaal nog duurzamer.

Twijfel niet langer tussen traditioneel composietsteen en de duurzame variant Obsidiana want het materiaal heeft dezelfde eigenschappen en uitstraling. Met grootste voordeel dat het al uit gerecyclede materialen bestaat. De Obsidiana collectie van Dekker Zevenhuizen bevat verschillende kleuren waardoor er een duurzaam keukenblad beschikbaar is voor elke keuken.

100% recyclebaar keukenblad

Obsidiana is een samengesteld product. Het materiaal ondergaat een duurzaam fabricageproces waarna het tot keukenblad verwerkt kan worden.  Obsidiana is watervast, stootvast en slijtvast waardoor het uitermate geschikt is voor gebruik in de keuken. Dat het uit gerecyclede materialen bestaat en na gebruik eindeloos gerecycled kan worden maakt dat Obsidiana oprecht een duurzame keuze voor de keuken is. 

Duurzaam keukenblad Obsidiana

Afwerking en eigenschappen

Alle kleuren zijn gepolijst (p) en hebben een glanzend oppervlak. De bladdikte is standaard 12 mm, maar het blad kan met een rand tot 100 mm dik afgewerkt worden.

Voordelen Obsidiana

  • 100& recyclebaar
  • natuurlijke uitstraling
  • watervast
  • krasbestendig bij normaal gebruik
  • hygiënisch
  • redelijk hittebestendig
  • onderhoudsvriendelijk
  • patronen lopen door in de rand
  • PITT cooking mogelijk

Praktisch in onderhoud

Obsidiana is eenvoudig in onderhoud. Bij dagelijks gebruik maak je het keukenblad schoon met een sopje en droog je het na met een doek. Wil je meer praktische informatie over het onderhoud van een Obsidiana keukenblad? Lees er direct meer over bij de onderhoudsadviezen.

Kijken, vergelijken en kopen

De duurzame Obsidiana keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij keukenspeciaalzaken in het hele land. Vraag naar de monsterstukken om een overzicht te krijgen van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen (ZH). Hier zijn alle kleuren te bekijken en geven we graag advies over keukenbladen. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Collectie Obsidiana

Obsidiana bestaat voor 100% uit gerecycled glas en bindhars. Het heeft dezelfde eigenschappen en dezelfde uitstraling als traditioneel composietsteen, maar is 100% recyclebaar. De Obsidiana collectie van Dekker Zevenhuizen bevat verschillende kleuren waardoor er een duurzaam keukenblad is voor elke keuken en badkamer, in welke stijl dan ook.

Hoewel de foto’s een goed beeld geven van de kleur, kan deze in werkelijkheid enigszins afwijken. Raadpleeg daarom altijd een kleurmonster.

Obsidiana