Badkamerinspiratie

Je bent op zoek naar een nieuwe badkamer, maar waar begin je? Op deze pagina bieden we je volop badkamerinspiratie! We zetten de badkamertrends voor je op een rijtje, laten allerlei voorbeelden en ideeën zien voor luxe badkamers en helpen je om jouw ideale badkamer op maat te ontwerpen.

Badkamertrends voor 2021

Ga jij voor een trendy badkamer? We hebben samen met onze trendwatcher twee badkamertrends geformuleerd:

Badkamertrend: Rural Chic 

Rural Chic is de nieuwe mix van de landelijke en industriële keuken. Buitenmaterialen zoals marmer, hout, steen en staal krijgen een premium status in de badkamer. De badkamerontwerper maakt grote gebaren met strakke architectonische lijnen. 

Badkamertrend: Soft stream 

De badkamertrend Soft Stream kenmerkt zich door haar ronde vormen en vloeiend lijnenspel. Het mixen van materialen wordt kunstzinniger met gekleurd glas als nieuwkomer. De organische uitstraling versmelt met hightech performance. De keuze voor (natuur)steenoptieken in zachte zand-, nude en kiezeltonen heeft een sereen en tijdloos effect. 

New Call-to-action

Jouw ideale badkamer ontwerp 

De ideale badkamer ziet er voor iedereen anders uit. Hoe kom je tot jouw ideale badkamer ontwerp? Je kunt vanuit verschillende startpunten beginnen met het ontwerpen van je badkamer:

  • Sfeer
    Welke sfeer moet jouw badkamer ademen? Ga je voor een luxe badkamer uitstraling? Een moderne vibe of juist een klassieke look? Tip: een moodboard helpt om jouw ideale sfeer te visualiseren.
  • Materialen
    Je kunt ook bepaalde badkamermaterialen als uitgangspunt nemen voor je ontwerp. Kies je bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen zoals hout en marmer, of juist voor moderne elementen zoals rvs en chroom?
  • Functie
    Soms is de functie van de badkamer het belangrijkste startpunt voor je ontwerp. Misschien wil je persé een bad of een toilet in jouw badkamer ontwerp. Of ligt jouw uitdaging bij het ontwerpen van een kleine badkamer?

Badkamer op maat

Met een badkamer op maat creëer je de ideale badkamer voor jouw unieke stijl en wensen. Met maatwerk stem je alle elementen in de badkamer perfect op elkaar af. Zo ontstaat een harmonieus geheel. We zetten de mogelijkheden van een luxe badkamer op maat voor je op een rijtje:

Maatwerk wastafel 

Wil je een wastafel en wasbak in één? Dan kies je voor een maatwerk wastafel. Blad en bak worden dan van één en hetzelfde materiaal gemaakt. Een harmonieus geheel! Er zijn verschillende materialen mogelijk, elk in uiteenlopende kleuren. Zo’n maatwerk wastafel kun je op een maatwerk badmeubel leggen, maar ook los aan de muur bevestigen.

New Call-to-action

Wastafelblad op maat

Je kunt natuurlijk ook materialen en kleuren combineren. Dan neem je wastafelblad met een losse waskom. Dat wastafelblad kun je ook weer precies op maat laten maken. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen kleuren en eigenschappen. Wat vind jij mooi en handig? En wil je de waskom erop? Of erin? Lees meer 

      

Badkamermeubel op maat

Of je badkamer nu groot of klein is, je wilt wel je spulletjes kunnen opbergen. Dekker heeft prachtige houten onderkasten voor je maatwerk wastafel of je wastafelblad met kom. Je kunt de lijn doorvoeren in je hele badkamer, want er zijn ook kolomkasten (handig voor je handdoeken), planchetten en spiegelkasten in precies dezelfde kleur en stijl. Voor een industriële look pimp je je onderkast met Frameworks; een zwart stalen frame dat je om je meubel laat vallen. Laat je inspireren in onze blog over de grote badkamermueble wijzer

Wandpanelen badkamer 

Denk bij wanden niet direct aan tegels. Er is een alternatief op maat! Met de AluSplash achterwanden heb je geen last van voegen (lekker makkelijk schoon te houden!) en kun je de perfecte kleur uitzoeken, mat of glanzend. Ook de ombouw van het toiletreservoir wordt op maat gemaakt.

Wandpaneel op maat 

Met Alusplash creëer je een naadloze achterwand voor de douche. De (plafondhoge) douchewanden zijn op maat te maken. Zo geef je je badkamer in een handomdraai een compleet nieuwe look! Bovendien zijn de naadloze douchewanden ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk.

Toiletwand op maat 

Kies je voor een zwevend toilet? Met een toiletwand op maat creëer je een strakke en stijlvolle ombouw voor het waterreservoirsysteem. Je kunt kiezen voor verschillende materialen zoals composiet, TopCore of de naadloze Alusplash toiletwanden. Zo kun je de toiletwand afstemmen op het ontwerp van de wastafel of de douchewanden. Lees meer

Douchevloer op maat

De strakke witte Qisani douchevloeren bestaan uit één stuk. Omdat er geen voegen zijn zoals bij een tegelvloer zijn ze véél makkelijker schoon te houden. Ook een hoge opstap is verleden tijd. Creëer in een oogwenk een inloopdouche en geef je badkamer direct een strakke uitstraling. Lees meer

Badkamerspiegel op maat

Een badkamer is niet compleet zonder spiegel! Ga jij voor een praktische spiegelkast op maat voor extra opbergruimte? Of kies je voor een spiegel met houten lijst? Ook mooi: een spiegel met ingebouwd planchet! Lees meer

Planchet op maat 

Met één of meerdere planchetten geef je je badkamer extra uitstraling. Een planchet is bijvoorbeeld heel handig onder de badkamerspiegel, maar biedt ook veel mogelijkheden om je badkamer af te stylen. Kies voor een planchet op maat in hetzelfde materiaal als de wastafel of het badkamermeubel, in elke breedte en dieptemaat. Lees meer

Kranen en accessoires 

Voor de finishing touch van je badkamer kies je voor een bijzondere kraan. Misschien wel in Gold of Copper? Het zal je niet verbazen dat er ook bijpassende zeepdispensers en handdoekenrekjes zijn voor een stijlvol geheel. Lees meer