Onderhoudsadvies DecorTop

DecorTop is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

1. Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Periodiek onderhoud

Voor het onderhouden van uw blad kun je ook Top Cleaner gebruiken, een speciale laminaatreiniger dat gemakkelijk het vuil van het laminaat verwijdert en een heerlijk frisse geur achterlaat. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

2. Specifieke vlekken verwijderen

vet, koffie/thee, rode wijn (glimmende of bruine vlekken)

Laat de Top Cleaner of een schoon sopje van wat afwasmiddel even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Kalkvlekken (doffe witte of bruine vlekken)

Laat de schoonmaakazijn even inwerken. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Pas hier goed op dat schoonmaakazijn niet in contact kan komen met marmer of hardsteen.

inkt, verf, nicotine

Verwijder de ingetrokken vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift met wasbenzine of terpentine. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

3. Hardnekkige vlekken verwijderen

Gebruik een melaminespons en een sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Zijn de vlekken of kringen wel minder geworden, maar nog niet helemaal weg? Herhaal dit proces dan. Deze behandeling is niet voor het dagelijks onderhoud van uw blad!

Let op: gebruik nooit harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Let op: door de diepere structuur blijft er sneller vuil achter in de poriën. Dit vraagt om een intensievere reiniging dan bij gladde oppervlakten.

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen brandplekken veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op uw blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Top Cleaner

Top Cleaner (art.nr. 290126) is een laminaatreiniger voor het dagelijks onderhoud. Verwijdert gemakkelijk het vuil van het DecorTop en kan ook gebruikt worden voor TopLaminate en TopCore. Je kunt de Top Cleaner (laminaat reiniger) online bestellen

Download onderhoudsadvies

Je kunt bovenstaand onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.