Gehard Glas keukenblad

Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

Samenstelling Gehard Glas

Het keukenblad is thermisch gehard glas: glas dat verhit wordt (tot 650 °C!) en vervolgens door gestuwde koude lucht wordt afgekoeld, waardoor het vele malen sterker wordt dan gewoon glas van dezelfde dikte. Voor de bladen van Dekker Zevenhuizen worden twee soorten glas gebruikt: het standaard groene glas en extra helder glas. 

Afwerking en eigenschappen

Het glas kan aan de bovenzijde geëtst worden. Hierdoor krijgt het een matte uitstraling (‘frosted’). De kleur wordt op de onderkant van het blad toegepast. Je kunt kiezen voor een uitgesproken kleur of rustige tint zodat het keukenblad moeiteloos de sfeer van de omgeving aanneemt. Een keukenwerkblad van glas is 10 mm dik (rondom facetgeslepen). Combineer een glazen keukenblad met een onderbouwspoelbak waardoor er een strakke afwerking ontstaat. 

Glas is ook uitermate geschikt voor achterwanden. Deze wanden zijn 6 mm dik en worden in de gewenste kleur geleverd. Houd er wel rekening mee dat er door de dikte van het glas kleurverschil kan zijn tussen een 10mm- en 6mm-blad. 

Eigenschappen Glas

  • puur design
  • homogeen
  • watervast
  • krasbestendig
  • hittebestendig
  • hygiënisch (voedselresten trekken niet in)

Praktisch in onderhoud

Glas is zeer eenvoudig in onderhoud. Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. 

Wil je meer praktische informatie over het onderhoud van een Lapitec keukenblad? Lees er direct meer over in onze kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook diverse monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat bepaalde (nieuwe) materialen of kleuren in de betreffende showroom aanwezig zijn? Neem dan voor uw bezoek contact met hen op.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn bijna alle kleuren te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Glass