Glas

Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

Uitgesproken of ingetogen; schoonheid kent geen grenzen. Uw keuken staat voor pure beleving. Een designkeukenblad van glas past daar perfect bij. 

Afwerking en eigenschappen

Het keukenblad is thermisch gehard glas: glas dat verhit wordt (tot 650 °C!) en vervolgens door gestuwde koude lucht wordt afgekoeld, waardoor het vele malen sterker wordt dan gewoon glas van dezelfde dikte. Dit soort glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals buitenpuien. We zien het ook wel in douchecellen. Voor de bladen van Dekker Zevenhuizen worden twee soorten glas gebruikt: het standaard groene glas en extra helder glas. Dit glas is aan de bovenzijde geëtst, waardoor het een matte uitstraling heeft (‘frosted’). De kleur wordt op de onderkant van het blad toegepast. U kunt kiezen voor een uitgesproken kleur of rustige tint zodat het keukenblad moeiteloos de sfeer van de omgeving aanneemt.

Een keukenwerkblad van glas is 10 mm dik (rondom facetgeslepen). Combineer een glazen keukenblad met een onderbouwspoelbak waardoor er een strakke afwerking ontstaat. Glas is ook uitermate geschikt voor achterwanden. Deze wanden zijn 6 mm dik en worden in de gewenste kleur geleverd. Houd er wel rekening mee dat er door de dikte van het glas kleurverschil kan zijn tussen een 10mm- en 6mm-blad. 

Eigenschappen Gehard Glas

  • puur design
  • homogeen
  • watervast
  • krasbestendig
  • hittebestendig
  • hygiënisch (voedselresten trekken niet in)
  • onderhoudsarm.

 

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Verwijder deze agressieve middelen direct om onherstelbare schade te voorkomen. Bij aankoop van een glazen keukenblad van Dekker Zevenhuizen ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud of download hier de productbijsluiter of lees direct meer over het onderhoudsadvies in onze kennisbank.

Let op: glas is niet uv-bestendig. Door de lichtinval is kleurverschil op termijn mogelijk.

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.