Spoelbak inbouwmethodes

Zwart, goud en koper: dat zijn de nieuwste kleuren in kranen- en spoelbakkenland. Lanesto® maakt van spoelbak en kraan één esthetisch geheel. In kleur, maar ook qua vormgeving. Kies er ook een bijpassende zeepdispenser en vaatdoekhouder bij.
 
Uiteraard kun je bij de keukenspeciaalzaak vragen naar alle spoelbakken en welke inbouwmethode geschikt is voor het keukenwerkblad of lees er hieronder meer over.

Trends in spoelbakkenland

De vraag naar relatief grote spoelbakken blijft stijgen. Ook zie je steeds vaker een vrij kleine radius waardoor de spoelbak scherpe strakke hoeken heeft. Maar er zijn meer trends in spoelbakkenland. Denk bijvoorbeeld aan de gekleurde spoelbakken en de verschillende inbouwmethodes.

Lanesto Urban gekleurde spoelbakken en kranen

Zwart, goud en koper: dat zijn de nieuwste kleuren die we terug zien bij Lanesto keukenkranen en Selsiuz kokendwaterkranen. Dan kan de spoelbak natuurlijk niet achterblijven. Lanesto® maakt van spoelbak en kraan één esthetisch geheel. In kleur, maar ook qua vormgeving. Kies er ook een bijpassende zeepdispenser en vaatdoekhouder bij. De Lanesto Urban spoelbakkenserie heeft een binnenradius van 10, waardoor de Urban perfect past in de huidige trend van strakke keukens. Bij elke kleur is een bijpassend kraan maar ook een inzetbakje en bodemrekje verkrijgbaar.

Welke inbouwmethode kies jij?

Afhankelijk van het materiaal waarvan het keukenblad is gemaakt zijn er verschillende inbouwmethodes. We onderscheiden vijf manieren om een spoelbak in het keukenwerkblad te monteren.

Vlak inbouw spoelbak

Vlak inbouw is de meest populaire vorm van inbouw.  De spoelbakrand wordt vlak in het werkblad ingebouwd door een verdieping in het werkblad te maken waar de spoelbakrand in vast gelijmd wordt. Het blad en de spoelbak lopen hierdoor in elkaar over en heb je geen last van opstaande randen. Niet alleen mooi dus maar ook uitermate praktisch. Een spoelbak kun je direct met uw keukenwerkblad bestellen. Dekker Zevenhuizen zorgt voor een perfecte inbouw van de spoelbak met een perfecte afwerking.

Onderbouw spoelbak

De onderbouw methode wordt vooral toegepast met enkele spoelbakken. Er wordt een uitsparing gemaakt in het blad waarna de spoelbak onder de uitsparing wordt gelijmd. Hierdoor ontstaat net als bij de vlak inbouwmethode een vlak werkgedeelte. Er is zelfs helemaal geen rand zichtbaar. 

TopZero spoelbak

De nieuwste TopZero spoelbakken – de naam zegt het al een beetje – worden als het ware randloos (rimless) in het blad afgewerkt. Er is dus helemaal geen rand zichtbaar. De TopZero spoelbak is een perfect alternatief voor de bekende onderbouwbak. Zo wordt stootschade aan randen rondom de bak immers voorkomen. Handig bij keramiek!

Semi onderbouw spoelbak

Bij de semi onderbouw methode wordt de spoelbak vlak onder de rand gemonteerd. Er wordt een uitsparing gemaakt in het blad waarna de spoelbak net onder de rand wordt gelijmd. Hierdoor ontstaat net als bij een onderbouw spoelbak een vlak werkgedeelte. 

Opbouw spoelbak

Bij opbouw rust de spoelbakrand op het werkblad. Dit is vooral praktisch bij spoelbakken met een afdruipgedeelte. De natte werkplek biedt mogelijkheden voor het bereiden en schoonmaken van etenswaren en kookspulletjes.