Keukenbladen

Weinig onderdelen van de keuken zijn zo belangrijk als het aanrechtblad. U zult er immers vrijwel dagelijks aan werken. Daarom moet het tegen een stootje kunnen, en comfortabel zijn in het gebruik en onderhoud. Tegelijkertijd is het blad dé blikvanger in uw keuken – dus zal het behalve praktisch ook mooi moeten zijn, en moeten passen bij uw keuken. En bij uw budget, natuurlijk! Want keukenbladen zijn er in uiteenlopende prijsklassen.

Het ideale keukenblad kiezen

U zult niet iedere dag een nieuwe keuken kopen. Welke materialen zijn er inmiddels? En wat zijn hun voor- en nadelen? Dekker Zevenhuizen helpt u graag bij uw oriëntatie. In de keukenbladen brochure vindt u een overzicht van de meest voorkomende materialen en een schema met een handig overzicht van alle keukenbladmaterialen en hun eigenschappen.

Keukenbladen brochure

Laminaat keukenbladen

Een keukenblad van laminaat (wordt ook wel kunststof genoemd) zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De keukenbladen zijn gemaakt van Greenpanel, spaanplaat of multiplex en hebben een afwerklaag van laminaat. Het belangrijkste voordeel van een aanrechtblad van laminaat keukenblad is de prijs. Bovendien zijn deze bladen minder kwetsbaar dan een blad van graniet of hout. 

Keukenblad TopLaminaat Rocky

TopLaminaat 

TopLaminaat® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. En de bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw interieur en smaak ‒ én uw budget. Niet voor niets is TopLaminaat al jaren het meest verkochte keukenblad.

Lees meer over TopLaminaat

DecorTop keukenbladDecorTop

Een DecorTop® keukenblad oogt robuust en heeft een natuurlijke uitstraling. DecorTop heeft door het extra dikke laminaat een voelbare diepe, grove structuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren. Dankzij zijn natuurgetrouwe kleur en structuur geeft DecorTop blad zelfs het gevoel van echt hout of steen. DecorTop is niet veel duurder dan TopLaminaat.

Lees meer over DecorTop

Keukenblad TopCore Nuts

TopCore

Een TopCore® keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ‒ ze voelen ook echt zo aan! Door de V-groove techniek loopt de print ook door in de rand. Dit geeft het blad een massieve uitstraling en het biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.

Lees meer over TopCore

Keukenblad Fenix NTMFENIX NTM 

FENIX NTM® is een keukenblad met speciale nanotechniek dat tal van voordelen biedt. Want door deze techniek heeft het keukenblad een extreem mat uiterlijk maar voelt toch zijdezacht aan, en blijven er bovendien geen vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. En bij normaal gebruik verdwijnen kleine krasjes vanzelf! Het blad heeft daardoor een luxe uitstraling en sluit perfect aan bij de design keuken.

Lees meer over FENIX

Keukenblad Corian

Corian

Dekker Zevenhuizen werkt met het bekende merk Corian® als het gaat om Solid Surface keukenbladen. In tegenstelling tot laminaat is dit kunststof keukenblad massief en homogeen waardoor elk blad volledig op maat gemaakt kan worden en in iedere gewenste vorm kan worden gebogen. Ideaal voor designkeukens met ronde vormen, dus!

Lees meer over Corian

Keukenbladen van steen

Een keukenblad kan van een natuursteen zoals graniet graniet gemaakt worden. Een goed alternatief voor natuursteen is composietsteen, keramiek of Lapitec. Bij deze keukenbladen wordt steengruis geperst met een toevoeging van bindmiddel en pigment waardoor er veel kleuren en afwerkingen mogelijk zijn.

keukenblad composietsteen Capiz GreyComposietsteen

Composietsteen (Evora Quartz®) bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en verkrijgbaar is in een scala van tinten.

Lees meer over Evora Quartz

Keukenblad keramiek Markina BlackKeramiek

Een keukenblad van keramiek (Evora Ceramics®) is duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. U kunt er ook iedere dag zorgeloos aan werken, want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig! Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft. Omdat keramiek harder is dan composietsteen is het wel iets gevoeliger voor stootschade op de rand.

Lees meer over Evora Ceramics

Lapitec

Lapitec® is ideaal als werkblad want het is hittebestendig, slijtvast, vlekvrij en onderhoudsarm! Maar ook de uitstraling is exclusief, dankzij de heel eigen kleuren en afwerkingen. Het materiaal is onder extreem hoge druk geperst, waardoor dit stenen blad deze uitzonderlijke eigenschappen heeft maar in verhouding met andere bladen van steen, gevoeliger is voor stootschade. Het blad is door en door gekleurd en de randen worden strak afgewerkt.

Lees meer over Lapitec

beton composiet RhinoBeton

Beton is al jaren een favoriete kleur in de keuken. De grijze tint is neutraal terwijl de uitstraling stoer, industrieel of juist landelijk kan zijn. Door zijn koele, strakke uiterlijk past deze massieve blikvanger in nagenoeg ieder designontwerp. De looks zijn dus geweldig, maar beton is niet het meest praktische materiaal in de keuken. Daarom zijn er in verschillende andere materialen mooie betonlookalikes die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze materialen zijn er in verschillende prijsklassen, waardoor er altijd een 'betonnen' blad is dat past bij uw budget.

Lees meer over Betonlooks

Duurzaam keukenblad

Verschillende van onze producten dragen het FSC-keurmerk, zoals onze massief houten keukenbladen, Greenpanel en multiplex bladen.  U heeft dan ook de zekerheid dat dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De Greenpanel® bladen hebben daarnaast nog het voordeel dat er 60% minder CO2 uitstoot geeft tijdens het productieproces. het minder materiaal voor nodig is. Bovendien is het Carb2 gecertificeerd en voldoet daarom aan de allerstrengste normen voor samengestelde houtproducten, zoals die zijn vastgelegd door de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde minder dan 0,08 ppm is! Daarmee is Greenpanel een van de eerste plaatmaterialen die aan de hoge eisen voldoet.

Fenix NTMTopCoreCorianLapitec en de collectie EQ composietsteen dragen het Greenguard-label.Greenguard is een label van UL Environment. Het certificaat bewijst dat de producten voldoen aan de strenge richtlijnen op het gebied van vervuilende stoffen in het binnenmilieu. Zo dragen ze bij aan het creëren van een gezond woonklimaat. Het Greenguard Gold-label verzekert u ervan dat de producten ook geschikt zijn voor de omgevingen als scholen en ziekenhuizen. De richtlijnen voor het gebruik van chemicaliën zijn dan strenger, en er is minder uitstoot toegestaan.

Speciale keukenbladen

Materialen zoals glas, hout en rvs zien we vaak terug in de keuken dus waarom niet als keukenblad? Deze keukenbladen hebben een heel eigen karakter en eigenschappen. Over het algemeen zijn deze materialen iets duurder dan laminaat of composietsteen.

Massief Hout

Een houten keukenblad geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad. Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard.

Lees meer over Massief Hout

Glas

Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

Lees meer over Glas

Rvs 

Een keukenblad van roestvrij staal (rvs) biedt vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne worden gevraagd. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken.

Lees meer over Rvs

Onderhoud keukenblad

Elk materiaal is anders en heeft andere eigenschappen. U kunt ervan uitgaan dat elk materiaal geschikt is voor uw keuken. En met het juiste onderhoud kunt u er jaren lang van genieten. Wilt u weten hoe u een keukenblad kunt schoonmaken? Bekijk dan onze onderhoudsadviezen.

Impressie keukenbladen

Anderen bekeken ook deze pagina’s: