Marmer als keukenblad

Marmer wordt al sinds de oudheid in de keuken toegepast en is weer helemaal ‘in’. Met marmer creëer je een luxe en tijdloze sfeer die makkelijk te combineren is met verschillende stijlen. Van een moderne tot klassieke keuken, marmer kan eigenlijk altijd.

Onderhoud van marmer

Marmer staat door de unieke natuurlijke uitstraling in elke keuken. Het is alleen jammer dat dit natuurproduct zo kostbaar is en relatief meer onderhoud vergt. In vergelijking met andere natuursteen zoals graniet en kwartsiet, is marmer een relatief zacht gesteente. Hierdoor is marmer gevoeliger voor zuurvlekken waardoor het oppervlak aangetast wordt wanneer vloeistoffen of etensresten niet onmiddellijk worden verwijderd. Marmer ontwikkelt bovendien een natuurlijk patina die verandert onder invloed van oxidatie van kleur door de tijd heen. Dat is de reden dat Dekker mooie marmerlooks verkoopt en geen echt marmer.

Gelukkig heb je tegenwoordig ruim keuze uit veel prachtige alternatieven. Marmer look-a-like materialen die niet van echt te onderscheiden, maar wel betaalbaar zijn.

Marmerlook in vele kleuren

Marmer is zo populair vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren. Zo kun je kiezen voor klassiek wit of zwart marmer, marmer in natuurlijke zandtinten of zelfs romantisch roze marmer. Om de keuze nog groter te maken, is er binnen dit brede kleurenpalet de keuze uit effen of meer gemarmerde tekeningen.

Marmerlook past perfect binnen de huidige keukentrends

De marmerlook past perfect binnen de keukentrends. Want het kan gecombineerd worden met natuurlijke materialen zoals ruw hout, verweerd metaal en koper. Of wellicht houd je meer van warm klassiek en combineer je marmer met goud en groen.

Marmerlook keukenblad materialen

Bij Dekker hebben we in vrijwel alle materialen een mooie marmerlook met de ideale eigenschappen voor het gebruik in de keuken. Denk aan een keukenbladen uitgevoerd in Toplaminaat, DecorTop of TopCore. Met deze 'kunststof' materialen kun je alle kanten op en zijn voordeliger en onderhoudsvriendelijker dan echt marmer.

Ook in 'steen' zijn er verschillende marmer look-a-likes. Denk aan composietsteen, keramiek en Dekton.

Keukenbladen wijzer

Wil je graag marmer in de keuken maar een blad dat minder onderhoud vergt? Kijk dan eens naar een mooie look-a-like. In de brochure vind je een omschrijving van de meest voorkomende materialen, een stappenplan om een keukenblad te kiezen en de index met materiaaleigenschappen.

New Call-to-action

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.

Bezoek het Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Marmer-look