Onderhoudsadvies TopCore

TopCore is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Voor het onderhouden van het blad kun je ook Top Cleaner gebruiken, een speciale laminaatreiniger dat gemakkelijk het vuil van het laminaat verwijdert en een heerlijk frisse geur achterlaat. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Specifieke vlekken verwijderen

Laat de Top Cleaner even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Hardnekkige vlekken neem je af met een melaminespons. Behandel dan een groter oppervlak om verschil ingransgraad te voorkomen. Maak de spons licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Let op: gebruik nooit harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Let op: door de diepere structuur blijft er sneller vuil achter in de poriën. Dit vraagt om een intensievere reiniging dan bij gladde oppervlakten.

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen brandplekken veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op uw blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Top Cleaner laminaat reiniger

Top Cleaner (art.nr. 290126) is een laminaatreiniger voor het dagelijks onderhoud. Verwijdert gemakkelijk het vuil van TopCore en kan ook gebruikt worden voor DecorTop en TopLaminate bladen. Je kunt Top Cleaner bestellen in onze shop.

Download onderhoudsadvies

Je kunt bovenstaand onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.