Corian keukenblad

Corian is een materiaal dat massief en homogeen is. Het wordt volledig op maat gemaakt en kan in iedere gewenste vorm gebogen worden. Ideaal voor designkeukens met ronde vormen, dus! 

Corian is ook geschikt voor maatwerk wastafels.

Samenstelling Corian keukenblad

Corian is een solid surface materiaal dat bestaat uit natuurlijkematerialen en een acryl- of polyesterhars waardoor het ideale eigenschappen voor de keuken heeft. 

Door de homogene massa is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar voor vloeistoffen en kleine krassen of inkervingen kun je eenvoudig herstellen. Corian voelt warm en prettig aan. En omdat het materiaal in vele kleuren verkrijgbaar is (alleen al het aantal tinten wit is enorm) vind je gegarandeerd de juiste kleur voor uw keuken.

Dekker Zevenhuizen werkt met het bekende merk Corian® als het gaat om maatwerk keukenbladen of wastafels van solid surface.

Industrial Partnership

Omdat kwaliteit bij Dekker Zevenhuizen hoog in het vaandel staat, kiezen wij uitsluitend voor de beste materialen. En dat is Corian. En juist dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het materiaal, kiest Corian ook voor Dekker. Ons bedrijf is opgenomen in hun Quality Network.

Eigenschappen Corian

  • duurzaam
  • 100% homogeen, dus hygiënisch
  • vrij van al te zichtbare koppelnaden
  • eenvoudig te repareren 
  • iedere millimeter gelijk gekleurd
  • naadloze hoekverbindingen
  • naadloze spoelbakinbouw

Afwerking en eigenschappen Corian

De plaatmaat van Corian is standaard 3680 x 760 mm, maar omdat dit materiaal in iedere gewenste vorm gebogen en gelijmd kan worden zie je nagenoeg geen naden in het keukenblad. Ook de rand van het blad is naadloos verlijmd en kan van 12 mm tot 100 mm opgedikt worden. Bij kleuren met een patroon zal de breking van het patroon in meer of mindere mate zichtbaar zijn, maar nooit voelbaar.

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoef je het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. De meer hardnekkige vlekken zijn met een willekeurig vloeibaar schuurmiddel te verwijderen. Spoel de plekken na met schoon water en wrijf het droog. Is deze behandeling niet afdoende? Lees dan meer over het onderhoud in de kennisbank of download de pdf met onderhoudsadvies.

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen van Dekker zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Ze hebben diverse bladen in de showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.

Dekker Trend Centre

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dekker Trend Centre. Hier zijn alle expressieve kleuren op groot formaat te bekijken. Het Dekker Trend Centre is alleen op afspraak geopend.

Corian

Corian Premium

Corian Ultimo