Materialen wastafels

De wastafel speelt een praktische hoofdrol in de badkamer. Naast het functionele aspect is de wastafel ook een sfeerbepalend element in de badkamer. Bij Dekker Zevenhuizen tref je een ruime keuze van materialen en kleuren om een wastafel maar ook bijpassende afdekblad, planchet en toilet-ombouw op maat te maken. Precies in de uitvoering en de kleur die past bij het ontwerp.

Maatwerk wastafels of wastafelbladen

De plaatmaterialen en bijbehorende kleuren bieden de basis voor maatwerk wastafels en wastafelbladen die in onze eigen fabriek onberispelijk worden afgewerkt.

Elk materiaal heeft andere eigenschappen. Maar zijn allemaal uitermate geschikt voor de badkamer. De plaat wordt door ons bewerkt en tot in detail afgewerkt.

Onderstaande materialen zijn geschikt voor de 6 modellen maatwerk wastafels en zijn ook geschikt als wastafelblad in combinatie met een opbouw kom.

Evora Quartz (composietsteen)

Evora Quartz is een machinaal vervaardigde steensoort. Deze composietsteen bestaat voor 93% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 7% uit bindmiddel. Onder toevoeging van het gewenste kleurpigment wordt van deze twee componenten een homogeen mengsel gemaakt. Door middel van een geavanceerde verdichtingstechniek – een combinatie van trillen, vacuümtrekken en persen – ontstaat een zeer compacte stenen plaat met een dikte van 13 mm. Na het kalibreren (= op dikte schuren) en polijsten ontstaat een plaatmateriaal met unieke eigenschappen dat bijzonder geschikt is voor wastafelbladen. Evora Quartz is zeer compact, stootvast (bij normaal gebruik), hygiënisch en niet poreus.

Maatwerkwastafels i.c.m. de Inclinata, Spiovente en Squadro wastafels zijn niet mogelijk in de Ultimo kleuren, doordat het composietsteen van deze kleurgroep 20 mm dik is.

Evora Ceramics (keramiek)

Evora Ceramics is een keramisch materiaal dat samengesteld is uit kleipoeder, bindmiddel en kleurpigmenten. De plaat wordt onder zeer hoge druk en temperatuur geperst. Het voordeel is dat het materiaal zeer hard is, waardoor het zeer kras- en hittebestendig is. Maar daardoor ook iets gevoeliger voor stootschade. Keramiek is vlekbestendiger dan andere materialen, niet poreus, onderhoudsarm en watervast. Het materiaal heeft een matgeborstelde bovenzijde en is uitstekend toepasbaar als wastafel. Het basismateriaal heeft een dikte van 6 mm en wordt opgedikt naar een hoogte van tussen de 20 en 120 mm. 

Corian (solid surface)

Corian is een bijzonder materiaal met een extra ‘dimensie’ in vormgevingsmogelijkheden. Dekker kan met Corian vrijwel alle ontwerpen realiseren. Bijzonder is dat het materiaal thermisch te vervormen is, waardoor Corian met behulp van een mal in allerlei vormen gebogen kan worden. Dit maakt het materiaal ook geschikt om wastafelbakken te maken. Behalve thermisch te vervormen is het materiaal ook te polijsten, slijpen, zagen en te bewerken als hardhout. Daarnaast kan het praktisch onzichtbaar worden verlijmd. Solid surface is watervast, niet poreus en zeer hygiënisch. Het is een materiaal dat tegen een stootje kan. Eventuele krassen kunnen weggewerkt worden met een schuurspons en met vloeibaar schuurmiddel.

Wastafelblad

Bovenstaande en onderstaande materialen zijn geschikt voor een maatwerk wastafelblad met opbouw of inbouw waskom.

TopCore

TopCore is een watervaste compacte laminaat die bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier. De kenmerkende zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Onder hoge druk en temperatuur worden deze lagen samengeperst tot een plaat van 10 mm. Uiteindelijk wordt het blad afgewerkt met een overlay die de oppervlaktestructuur bepaald. De unieke combinatie van eigenschappen, kleuren en structuren maakt TopCore een product dat perfect past in het huidige sanitairbeeld.
TopCore is zeer stevig en compact en daardoor stootvast. Het blad is kras- en slijtvast. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.

Fenix

Fenix is net als TopCore een watervast compactlaminaat, dat bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier. De kenmerkende zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Onder hoge druk en temperatuur worden deze lagen samengeperst tot een plaat van 10 mm. Uiteindelijk wordt het blad afgewerkt met een overlay die de oppervlaktestructuur bepaald. De unieke matte oppervlakte structuur is absoluut onderscheidend t.o.v alle andere oppervlakken. Deze is ten eerste fingerprintproef en daarnaast voelt het materiaal ook nog eens satijn zacht aan. Fenix is zeer stevig en compact en daardoor stootvast. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.