Duurzaam Dekker

Dekker Zevenhuizen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Die zorg voor het milieu gaat verder dan alleen de producten. We kijken ook naar het productieproces, het personeel en de directe omgeving. Daarom heeft ons vijfentachtig jaar jonge familiebedrijf het ISO 14001-certificaat behaald: het milieumanagementsysteem dat structureel aandacht besteedt aan milieu in de hele bedrijfsvoering. Bovendien heeft Dekker zich aangesloten bij MVO Nederland. Met de ondertekening van het MVO Nederland-manifest onderschrijven we dat bij alle bedrijfsbeslissingen wordt gestreefd naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit, en dat bij de inkoop van producten en diensten sterk wordt gelet op sociale en milieuaspecten.

Zoektocht naar duurzame materialen

Deze uitgangspunten zijn voor ons niet nieuw: we zijn altijd op zoek naar duurzame materialen, en het zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven voor de meer belastende materialen is verankerd in de strategie. Daarnaast zijn er veel concrete maatregelen getroffen om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen, zoals zo kort mogelijke aanvoerlijnen, automatische aansturing van energieverbruikende apparaten en lichtsensoren. Ook scheiden we het afval en wordt het deels gerecyceld en omgezet in energie.  

Certificering werkbladen

Onze producten hebben verschillende certificaten die u de garantie geven van duurzaamheid in de breedste zin van het woord:

FSC®-certificaat

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud en een verantwoord beheer van bossen wereldwijd. Alleen FSC®-gecertificeerde bedrijven kunnen FSC®-producten verkopen. Dekker Zevenhuizen is gecertificeerd, en verschillende van onze producten dragen het FSC-keurmerk, zoals onze massief houten keukenbladen, multiplex bladen en Greenpanel® bladen. U heeft dan ook de zekerheid dat dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

CARB2

Greenpanel voldoet aan de allerstrengste normen voor samengestelde houtproducten, zoals die zijn vastgelegd door de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde minder dan 0,08 ppm is! Daarmee is Greenpanel een van de eerste plaatmaterialen die aan de hoge eisen voldoet.

Greenguard

Greenguard is een label van UL Environment. Het certificaat bewijst dat de producten voldoen aan de strenge richtlijnen op het gebied van vervuilende stoffen in het binnenmilieu. Zo dragen ze bij aan het creëren van een gezond woonklimaat. Fenix NTM, TopCore, Corian, Hi-Macs, Lapitec en de collectie EQ composietsteen dragen het Greenguard-label.

Het Greenguard Gold-label verzekert u ervan dat de producten ook geschikt zijn voor de omgevingen als scholen en ziekenhuizen. De richtlijnen voor het gebruik van chemicaliën zijn dan strenger, en er is minder uitstoot toegestaan.

NSF-certificaat

NSF is wereldwijd de grootste, onafhankelijke keuringsdienst op het gebied van volksgezondheid. De instantie inspecteert periodiek ‒ en onaangekondigd ‒ of de producten voldoen aan de normen. Het certificaat vertelt u dat onze Hi-Macs, Corian, Lapitec en EQ composietsteen producten veilig zijn in contact met voedsel.

Lavanto kranen duurzaam

Energie- en waterbesparende kranen

Veel van onze keuken- en badkamerkranen zijn voorzien van EcoStart. Dat betekent dat er uitsluitend koud water uit de kraan komt als de hendel in de middenstand staat. Daardoor daalt het warmwaterverbruik met maar liefst 30%. Omdat het water niet onnodig verwarmd wordt, bespaart u dus energie. Toch blijft het comfort blijft behouden; u krijgt net zo snel warm water als bij een kraan zónder EcoStart.

Naast deze EcoStart-kranen bieden we ook waterbesparende kranen. Die kranen kennen een maximale doorstroom van 8 liter water per minuut.

Lavanto verlichting duurzaam

Energiezuinige keukenverlichting  

Ons assortiment keukenverlichting is 100% duurzaam. We bieden namelijk uitsluitend ledspots. Op alle prijsniveaus vindt u bij ons een uitstekend alternatief voor halogeenverlichting. Onze ledspots geven namelijk licht in een vergelijkbare warme tint, en kunnen net als halogeenlampen gedimd worden. Maar … ze hebben ook nog veel vóór op halogeenverlichting. Ledverlichting is namelijk vijfmaal zuiniger (label A++). Bovendien kent ledverlichting een lange levensduur. Met als bijkomend voordeel dat u geen lampjes meer hoeft te vervangen!