Lightness & Rock Nature keukentrends 2024

Lightness & Rock Nature

Welke keukens gaan het helemaal worden in 2024? Welke werkbladen en accessoires passen in die trends? En hoe kun je de verschillende materialen en meubels mooi combineren? Dekker Zevenhuizen heeft samen met trendforecaster Monique van der Reijden de trends uitgebreid in kaart gebracht, en vertaald naar concrete producten voor je keuken. Lees wat belangrijk wordt in 2024 ‒ en wat je dus niet mag missen!

Lightness en Rock Nature: dat zijn dé keukentrends voor 2024. Twee nieuwe mixen van materialen en kleuren die draaien om duurzaamheid en natuur, maar toch heel verschillend zijn.

Lightness: lichtheid in wonen en leven

Lightness staat voor een lichtheid in wonen en leven. Een monochroom, licht naturellen palet en duurzame, lichtgewicht materialen vormen de basis van deze ingetogen elegante keuken. Als kleuraccent kiezen we voor lichtblauw of andere watertinten. Er wordt gespeeld met transparantie en reflectie, en glas in diverse vormen en voelbare structuren is hét materiaal. Vernieuwend in deze trend zijn de subtiele zwarte lijnen. Dit accent is een verfijning  van het ontwerp. Die hele beleving van ruimtelijkheid en daglicht vergroot het gevoel van wellbeing, en maakt dat de totale keuken minder ‘zwaar’ aanvoelt.

Kleur en materiaal in de Lightness keuken

  • - Zachte witten van beige, crème, krijt tot gruis
  • - Travertin en marmer
  • - Glas en frosted glass
  • - Aluminium en rvs
  • - Wateraccenten

     

Lightness in de keuken

In deze nieuwe lichtheid past Navona van TopLaminate bij uitstek. De nieuwe kleur laat zich het best omschrijven als ‘subtiel’. Het heeft de looks van travertin (kalksteen), met aardse lagen in zachte tinten. Kies voor Greengridz als basismateriaal, en je keukenblad is ook nog eens duurzaam. Ook duurzaam is de kleur Grey Argo van het nieuwe materiaal Cosmolite. De lichtgrijze kleur heeft een warmbruine subtiele ader en is gemaakt van 100% afval. In deze Lightness-trend maak je de mooiste combinaties met een achterwand van AluSplash in de kleur Milky Way, Supernova of Cosmic.

   

Lightness moodboard

In onze collectie, die uiteenlopende materialen en kleuren omvat, vind je nog veel meer keukenbladen die perfect passen in de trend. Laat je inspireren door dit Lightness moodboard waarin je verschillende materialen met wolkige patronen, zachte beigetinten en licht hout terugziet!

Rock Nature: omarm de ‘wilde’ natuur

De Rock Nature keuken daarentegen is robuust en donker. We zien een mix van natuursteen, hout met voelbare nerf, beton en metaal, met gekleurd marmer met uitgesproken adering. De ‘wilde’ natuur wordt omarmd door te spelen met voelbare grovere structuren, zichtbare aders en voelbare houtnerven. Voor een luxe beleving lopen de materialen uit de keuken door in het totale interieurontwerp, bijvoorbeeld als wanddecoratie en in kasten en tafels.

Kleur en materiaal in de Rock Nature keuken

  • - Gelaagde facet of eiland vormen
  • - Mix van ruwe en gladde materialen
  • - Onbehandeld hout en wilde steen structuren
  • - Aardse donkere kleuren
  • - Organisch

      

Rock Nature in de keuken

Perfect in deze trend past het keukenblad Evora Ceramics (keramiek) in de kleur Saint Laurent. De wilde en grillige aders en betonkleur geven het keukenblad een robuuste uitstraling. De accessoires in de nieuwste kleur Sturdy Black (matzwart metaal) maken het plaatje compleet. Deze Rock Nature keuken ademt een stoere maar natuurlijke sfeer, en is tegelijkertijd tijdloos en exclusief!

   

Rock Nature moodboard

In onze collectie, die uiteenlopende materialen en kleuren omvat, vind je nog veel meer keukenbladen die perfect passen in de trend. Laat je inspireren door dit Rock Nature moodboard waarin je verschillende materialen met grove aderpatronen, donkere kleuren en hout terugziet!

Meer lezen over keukentrends voor 2024?

Over dé trends in keukenbladen, kranen, spoelbakken en achterwanden lees je in het inspirerende magazine Jouw Keuken. Je kunt de nieuwste kleuren, materialen en producten ook komen bekijken in het Dekker Trend Centre (alleen op afspraak) in Zevenhuizen.

New Call-to-action

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: