Niet alleen ons klimaat is onderhevig aan verandering met langere periodes van hogere temperaturen. Het lijkt erop dat we ons ook in huis aanpassen aan de meer tropische sferen en de nieuwe inspiratie komt dan ook van ver.

Comfort in de badkamer

Warme aardse tinten die doen denken aan lemen hutjes en de vele kleurschakeringen uit de Sahara woestijn maar ook een mix van natuurlijke materialen die kris kras door elkaar heen gebruikt worden, net als in de natuur. Denk aan natuursteen, hout, messing, glas, leer, keramiek, rotan, riet en beton verwerkt in één interieur. Daar kijken we nú dus niet meer van op, sterker nog, we gaan een stap verder. Onder invloed van de persoonlijke wensen van de consument zien we de traditionele indeling van ruimtes en veel ‘standaard formaten’ verdwijnen. We laten bij voorkeur alles op maat maken. Ruimtes, wanden en vloeren lopen naadloos in elkaar over. Dat heeft grote gevolgen voor de inrichting in de badkamer. Deze ruimte krijgt steeds meer karakter en openheid. De luxe en het comfort in de badkamer neemt toe. In snel tempo vervagen zo de grenzen tussen de leefruimtes in gebruik én in in sfeer.

Agape

Interieurtip

De nieuwste trends laten zien dat je het interieur in de badkamer verrijkt met aardse kleuren en grovere structuren. Vergeet echter niet de sfeer een hedendaagse draai te geven door te combineren met grafische patronen, geometrische vormen en lijnen, bij voorkeur in zwart en wit. Open dressoir kastjes en decoratieve accessoires ‘verhuizen’ van de zitkamer naar de badkamer die verandert in een wellness ruimte waar meer tijd in wordt doorgebracht.

Ronde spiegel

In de nieuwe trends signaleren we soms een enorme hype en in 2017 gaat dat op voor de ronde spiegel. Van mini formaat tot extra large; de ronde spiegel is een must-have. In de badkamer zien we bij voorkeur de grotere exemplaren, van achteren aangelicht zodat het effect van een eclips ontstaat. De Eclissi spiegel bestaat uit twee ronde spiegels van 70 en 50 cm doorsnede. De kleinere ronde versie kan 360 graden draaien rondom de grotere spiegel zoals de maan om de aarde. foto: handgemaakte spiegel met sierrand van Elitis, hanglamp van Forestier (eventueel losse beelden)

Interieurtip

Hang niet alleen een grote ronde spiegel boven de wastafel maar combineer deze met ambachtelijke of vintage spiegels op de andere wand, ter decoratie en versterking van de sfeer zoals deze nieuwe etnische collectie spiegels van Elitis. Is de badkamer ruim genoeg voor een extra sfeer lamp, dan is dit nieuwe design van Forestier, met z’n opengewerkte structuur, een voorbeeld als nieuwe sfeermaker in de badkamer.

 

Door: Monique van der Reijden, trendwatcher en hoofdredacteur Perscentrum Wonen