De capaciteit van onze fabriek in Alphen aan den Rijn is enorm vergroot, wat de flexibiliteit in de productie van ‘stenen’ keukenbladen ten goede komt en waardoor we nog beter gehoor kunnen geven aan de wensen van de klant. De randafwerking is waar mogelijk nog strakker dan voorheen en elk blad dat de fabriek uitrolt is met precisie afgewerkt. Dat zijn misschien wel de belangrijkste voordelen van de gloednieuwe Duo Smart Cut en onze ‘Golden GrooVe’, waarmee we de V-Groove verder perfectioneren.

De gloednieuwe Duo Smart Cut: accuraat en snel

Wat we eenvoudig een Bretonzaag noemen, is in werkelijkheid een indrukwekkende Duo Smart Cut machine. Het meest opvallende daaraan is de vaste tafel: het zijn de zaagbladen zelf die roteren. En die elkaar daarbij tot op een millimeter passeren … Vertelt de barcode dat de klant een kookplaatuitsparing heeft besteld? Dan worden de zaagbladen automatisch verwisseld in het toolstation, en worden er net zo makkelijk gaten geboord, waarna de kookplaatsparing eruit gezaagd wordt.

Toch is het écht unieke van deze zaagstraat de robot die alle bladdelen – van klein tot groot, met of zonder uitsparing – kan oppakken en daarmee per bladdeel de routing bepaalt. De robot zorgt ervoor dat het blad efficiënter door de productie gaat.

De Golden GrooVe: perfectionering van de V-Groove

Was de V-Groove al een hoogwaardige afwerking, de nieuwe Golden GrooVe maakt de ‘vouwrand’ superieur. Het verschil met de oude machine? De Golden GrooVe werkt in drieën. En het heeft geen frees met twee koppen, maar een frees die opgebouwd is uit zaagjes. Eerst wordt zoveel mogelijk materiaal weggezaagd. Daarna wordt de insnede dieper gemaakt. Pas in de laatste stap wordt gefreesd, en worden letterlijk de scherpe randjes ervan afgehaald.

 

De productie van ‘steen’ in 7 stappen

In de moderne steenfabriek in Alphen aan den Rijn bewerken we onder andere graniet, keramiek en composietsteen. De ruwe platen leggen een vaste weg door de fabriek af, om die ten slotte als kant-en-klare maatwerkbladen te verlaten:

1. Vanuit het magazijn wordt de plaat naar de zaag gebracht

2. De plaat wordt op maat gezaagd, en gaat richting de frees

3. De spoelbakuitsparing en het kraangat worden gemaakt. De plaat is nu klaar voor de Golden GrooVe

4. Er wordt een V-Groove gemaakt en vervolgens naar de de vouwtafel getransporteerd

5. De onderlijming wordt aangebracht

6. De robot maakt het blad áf

7. Het maatwerkblad kan worden verpakt en getransporteerd