Nieuw MVO-rapport

Het nieuwe MVO-rapport van Dekker Zevenhuizen is gepubliceerd. Opnieuw laat Dekker als specialist in maatwerk zien hoezeer maatschappelijk verantwoord ondernemen verankerd zit in het meer dan 90 jaar oude familiebedrijf.

Maatwerkblad van oude petflessen en steengruis

De Stichting MVO-register, die alle informatie in het rapport verifieerde, benadrukt in het convenant TruStone, dat Dekker als een van de eerste bedrijven nadrukkelijk ondersteunde. Samen met de Nederlandse en Vlaamse overheid gaat Dekker daarin de strijd aan tegen misstanden in de natuursteensector. Ook is Sustonable een belangrijke innovatie. Het materiaal wordt namelijk vervaardigd van oude petflessen en steengruis, maar heeft de exclusieve uitstraling van composietsteen. Sustonable kan eenvoudig worden bewerkt tot een maatwerkblad voor de keuken of badkamer.

‘Eigen’ bos in Limburg

Dekker zelf is vooral blij met de bomen die samen met Trees for All zijn geplant op verschillende plekken in Limburg. Directeur Leo van der Velde: “We produceren volledig CO2-neutraal. Maar buiten de productie zijn er ook activiteiten, zoals onze bezoeken aan klanten. We verkleinen onze footprint door de aanplant van bossen door Trees for All. Zo wil Dekker antwoord geven op de vraag van vandaag met een duidelijke blik op morgen. Bij alle bedrijfsbeslissingen streven we naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en prosperity.”

Koplopernetwerk

Tevens is Dekker toegetreden tot het  Koplopernetwerk van MVO Nederland. Hierin zitten de meest ambitieuze en gedreven ondernemers in de nieuwe economie. Het is de kartrekker van deze beweging. Leden onderscheiden zich dankzij toekomstbestendige ambities om sector-overstijgend samen te werken.

Transparant

Dekker is transparant over zijn duurzame prestaties. Iedereen kan onder Duurzaam Dekker meer lezen of direct het rapport downloaden.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: