De keukentrends voor 2022

Ontwerp, inrichting en stijl van de keuken vinden nieuwe basis

In Nederland waren we altijd al bewust bezig met de inrichting en stijl van de eigen woning. En dus ook van de keuken. Niets was de kritische showroombezoeker of de ambitieuze surfer op het internet in zijn oriëntatiefase vreemd. Van de materiaalkeuze tot aan de kleurstelling en van praktische functionaliteit, de kracht van ‘Made in Holland’ tot aan ‘het oog wil ook wat’… Alles moest onvoorwaardelijk goed op elkaar zijn afgestemd. Maar in 2022 is deze wijze van denken doorbroken en gaan we een stap verder. De keuze voor duurzaamheid in de Look and Feel van de keuken werd de essentie.

Holistic Home en Mystic Earth – de belangrijkste nieuwe keukentrends – sluiten daarop aan. Alle keuzes die we nú maken zijn gericht op het streven naar welzijn en kwaliteit van de eigen gezondheid. Natuurlijk is de keuken nog steeds de plek waar het gezin samenkomt, waar wordt gegeten en waar met elkaar wordt gepraat, maar duurzaamheid is anno nu wel de aanvullende gedachtegang geworden. 

De keukentrends 2022

De twee belangrijkste trends voor 2022 gaan daarom over het voeren van eigen regie op deze thema’s, gekoppeld aan de individuele persoonlijke wensen. Lees hieronder meer over de keukentrends Mystic Earth en Holistic Home of download hieronder alvast het JOUW keuken magazine met een trendpresentatie en alle noviteiten voor 2022.

New Call-to-action

Holistic Home       

Alles is in balans  

Wat er in de wereld ook gebeurt, welke drukte van alledag jou elke keer weer grijpt… thuis ben jij de baas. Zo simpel is het. Jouw woning is in 2022 dé plek waar geldt: je huis is je thuis. Dat kan alleen als alles klopt. Bijvoorbeeld in de keuken. Het gaat om praktische functionaliteit, opvallende details en verrassende combinaties in kleur en materiaal. Maar alles is wél in balans. 

Kleuren en materialen bij Holistic Home

Binnen de trend Holistic Home zien we veel licht hout, de kleuren wit, soft green – yellow en blue én Cool Grey. Glas en duurzame materialen zoals Greengridz alsook beton en marmer kleuren complementeren het beeld in de keuken.

Evora® Ceramics

Een keukenblad van Evora® Ceramics heeft een strakke uitstraling waardoor de keuken een eigen stijlvol gezicht krijgt. Helemaal van deze tijd! De nieuwe kleuren Proteus, Andromeda springen in het oog zonder de balans kwijt te raken.

Drie nieuwe kleuren TopLaminate   

Als je op zoek bent naar een kwalitatief zeer hoogwaardig keukenblad én een ruime keuze wilt hebben als het gaat om kleur, dan wil je absoluut de drie nieuwe kleuren uit de TopLaminate collectie ontdekken. Pirna, Inverno en Green zijn de meest opvallende verschijningen in deze prachtige nieuwe collectie. En zoals je kunt verwachten passen deze perfect bij de Holistic Home keuken.

Trendvideo Holistic Home

Trendforecaster Monique van der Reijden licht in onderstaande trendvideo de belangrijkste trendsignalementen toe.

 

Mystic Earth          

De natuurlijke rust overheerst

In 2022 willen én kunnen we weer zijn, wie we daadwerkelijk zijn! Ook in de keuken geldt: down to earth is het credo. We hebben meer oog voor wat de natuur ons biedt. Verspilling is een no go. Wat gezond is voor de aarde, is gezond voor jou. Eenvoud overheerst, de elementen in het ontwerp daarom zijn grof en grillig. Je ziet veel natuursteen en donkere houtsoorten.

 

Kleuren en materialen bij Mystic Earth

Mystic Earth is er voor iedereen. Basaal en sereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en caramel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend. 

THEWALL® by Dekker

Verschil moet er zijn. En dat zie je bij The Wall by Dekker, een ongekende noviteit binnen de wereld van keukenachterwanden waar je beslist enthousiast van wordt. The Wall by Dekker is een innovatief systeem dat niet alleen heel functioneel is door de talrijke mogelijkheden om te spelen met een keur aan accessoires, maar het geeft ook nog eens de juiste look aan je keuken. In combinatie met de achterwand Evora Quartz Sphere, een zwart marmer, is het helemaal in lijn met de trend van Mystic Earth.

Trendvideo Mystic Earth

Trendforecaster Monique van der Reijden licht in onderstaande trendvideo de belangrijkste trendsignalementen toe.

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: