natuursteen Graniet

Duurzaam ondernemen met XertifiX

Dekker Zevenhuizen staat voor duurzaam ondernemen. Vanzelfsprekend verwacht Dekker dit ook van haar leveranciers. Voor de delving van natuursteen, dat vaak gewonnen wordt in regio’s buiten Europa waar de arbeidsomstandigheden vaak anders zijn, zet Dekker een extra stap om zorgvuldig naar haar leveranciers te kijken. Dekker werkt zoveel mogelijk samen met plaatproducenten die met eigen groeves werken om de keten zo transparant mogelijk in kaart te hebben.

Samenwerking XertifiX voor natuursteen

Het grootste deel van het natuursteen van Dekker komt uit India. Buiten de eigen audits die Dekker uitvoert bij haar leveranciers heeft Dekker een samenwerking met XertifiX. XertifiX is een NGO die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden en milieubescherming in de Aziatische steensector. Regelmatig inspecteert XertifiX de leveranciers van Dekker in India om er zeker van te zijn dat aan de standaardcriteria wordt voldaan. De norm omvat de kernarbeidsverdragen van de ILO, waaronder het verbod op kinderarbeid en (schuld)slavernij, betere bescherming van de gezondheid en veiligheid van werknemers, eerlijke lonen en werktijden, milieubescherming en wettigheid.

Meer over duurzaam Dekker

Bij duurzaam ondernemen gaat het om veel meer dan arbeidsomstandigheden en milieu alleen. Het gaat om de hele context van ondernemen, dus menselijke, sociale en economische facetten. Die loyaliteit naar de toekomst geldt voor de inrichting van het productieproces, net zo goed als voor de omgang met het personeel, de handelsketen en de directe omgeving. Lees hier meer over onder Duurzaam Dekker.

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: