Inox (rvs) keukenblad onderhouden

RVS is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met Rvs Cleaner of met een schoon sopje. Spoel het oppervlak altijd goed na met lauwwarm water, en maak het blad droog met een droge, schone vezeldoek. Naspoelen en -drogen is essentieel; het zorgt ervoor dat het resterende vuil en eventuele zeep- en waterresten worden geabsorbeerd.

Vlekken verwijderen

Vlekken (vet, koffie, thee, rode wijn) kun je behandelen met RVS Cleaner. Laat de reiniger even intrekken en maak het blad daarna schoon met een licht vochtig doekje of een melamine spons. Spoel na met lauwwarm water en droog weer grondig na. Kalkvlekken zijn te verwijderen met schoonmaakazijn. Spoel goed na met lauwwarm water en maak het blad helemaal droog.

Hardnekkige vlekken verwijder

Ingetrokken plekken of vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift kun je verwijderen met wasbenzine of terpentine. Spoel na met lauwwarm
water en maak het blad goed droog. Bij hardnekkige vlekken de behandeling meerdere keren herhalen.
Gebruik ook geen harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak namelijk beschadigen.

RVS reiniger

Een RVS reiniger (artikelnummer 290128) voor dagelijks onderhoud. Laat na gebruik een heerlijke frisse geur achter. Verwijdert gemakkelijk
het vuil van het RVS. Je kunt deze cleaner online bestellen in onze shop.

Download Onderhoudsadvies RVS

Wil je dit onderhoudsadvies nog eens op je gemak nalezen? Download dan de pdf.