Onderhoudsadvies Graniet

Evora Granite (graniet) is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

1. Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Periodiek onderhoud

Om gemakkelijk vuil en gebruikssporen te verwijderen, kun je Evora Cleaner gebruiken. Evora Care Kit shop. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Impregneren

Impregneren zorgt ervoor dat het blad lang mooi blijft. Het dicht de poriën en beschermt het blad hiermee. Test periodiek of de bescherming nog optimaal is door een druppel water op het blad te leggen. Blijft dit een druppel, dan is het blad nog voldoende beschermd. Vloeit deze uit, dan kun je de Evora Cleaner opnieuw aanbrengen.

Heeft het blad een mat* oppervlak?

Bij een mat (gezoet) oppervlak zijn vetvlekken en vingerafdrukken sneller te zien. Neem het blad wat vaker af met een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

• mat oppervlak: afwerking Riverwashed, Lapato, Satinato, Leather en Antique

Onderhoudsvideo's

In onderstaande video's laten we zien hoe je met de Evora Cleaner eenvoudig het blad kunt reinigen en de impregneer kunt onderhouden.

 

2. Specifieke vlekken verwijderen

Vet koffie/thee, rode wijn (glimmende of bruine vlekken)

Laat de Evora Cleaner even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Kalkvlekken (doffe witte of bruine vlekken)

Laat de schoonmaakazijn even inwerken. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Pas hier goed op dat schoonmaakazijn niet in contact kan komen met marmer of hardsteen.

Pas op: Bij marmer en Belgisch hardsteen NOOIT zure vloeistoffen en agressieve reinigingsmiddelen gebruiken. Ze beschadigen het oppervlak.

Inkt, verf, nicotine

Verwijder de ingetrokken vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift met wasbenzine of terpentine. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

3. Hardnekkige vlekken en metaalkrassen verwijderen

Gebruik een melaminepspons(9wonderspons). Maak de spons licht vochtig en wrijf in grote cirkels over de vlek. Behandel hierbij altijd een ruimer oppervlak; intensief gebruik op een klein oppervlak kan namelijk tot een glansverschil leiden. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Zijn de vlekken, kringen of metaalstrepen wel minder geworden, maar nog niet helemaal weg? Herhaal dit proces dan nog een keer. Deze behandeling is niet voor het dagelijks onderhoud van uw blad!

Let op: gebruik NOOIT harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen een thermoshock veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op uw blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Evora Cleaner

Evora Cleaner (art.nr. 290132) is een impregneer- en reinigingsmiddel voor het periodiek onderhoud van Evora Granite, Evora Quartz en Evora Ceramics. Dit is een product van Dekker Zevenhuizen en kun je online te bestellen.

Download onderhoudsadvies

Je kunt bovenstaand onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.