Onderhoudsadvies keramiek

Evora® Ceramics (keramiek) is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is dagelijks onderhoud raadzaam. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

1. Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel of Evora Daily Cleaner. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Periodiek onderhoud

Om gemakkelijk vuil en gebruikssporen te verwijderen, kun je ook Evora Cleaner gebruiken. Spray een beetje op het blad en laat het eventueel een paar minuten inwerken. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Onderhoudsvideo's

In onderstaande video's laten we zien hoe je met de Evora Cleaner eenvoudig het blad kunt reinigen en de impregneer kunt onderhouden.

2. Specifieke vlekken verwijderen

Vet, koffie/thee, rode wijn (glimmende of bruine vlekken)

Laat de Evora Intensive Cleaner een paar minuten inwerken totdat het vuil begint te reageren. Gebruik eventueel een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Op een Lux (gepolijst) oppervlak kunnen deze vlekken wat hardnekkiger zijn. Wanneer de vlek zich niet laat verwijderen met de cleaner of een sopje, gebruik dan wat verdunde bleek en vervolg de stappen zoals hierboven vernoemd.

Kalkvlekken (doffe witte of bruine vlekken)

Laat de schoonmaakazijn even inwerken. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel na met lauwwarm water en droog weer grondig na met een stuk keukenpapier. Pas hier goed op dat schoonmaakazijn niet in contact kan komen met marmer of hardsteen.

Inkt, verf, nicotine

Verwijder de ingetrokken vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift met Evora Intensive Cleaner wasbenzine of terpentine. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

3. Hardnekkige vlekken en metaalkrassen verwijderen

Gebruik Evora Intensive Cleaner en een melaminespons. Maak de spons licht vochtig en wrijf de vlek met grote cirkels weg. Behandel hierbij altijd een ruimer oppervlak want intensief gebruik op een klein oppervlak kan namelijk tot een glansverschil leiden. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Zijn de vlekken, kringen of krassen wel minder geworden, maar nog niet helemaal weg? Herhaal dit proces dan. Deze behandeling is niet voor het dagelijks onderhoud van het blad!

Let op: gebruik nooit harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen een thermoshock veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op uw blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Evora Cleaner onderhoudsmiddel

Evora Daily Cleaner is een reiniger voor het dagelijks onderhoud, Evora Intensive Cleaner gebruik je voor vlekken. De Cleaner verwijdert gemakkelijk het vuil van het van Evora Granite, Evora Quartz en Evora Ceramics keukenblad. Je kunt de Evora Cleaner online aanschaffen.

 

Download pdf schoonmaakadvies