Onderhoudsadvies Evora Ceramics (keramiek)

Evora® Ceramics (keramiek) is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is dagelijks onderhoud raadzaam. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

 

Dagelijks onderhoud

Neem het keukenblad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Om gemakkelijk vuil en gebruikssporen te verwijderen kun je Evora Daily Cleaner gebruiken. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Heeft het blad een mat oppervlak?

Bij een mat (gezoet) oppervlak zijn vetvlekken en vingerafdrukken sneller te zien. Neem het blad wat vaker af met een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Specifieke vlekken verwijderen

Laat de Evora Intensive Cleaner even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Eventueel kun je hardnekkige vlek behandelen met een melaminespons. Behandel hierbij altijd een ruimer oppervlak; intensief gebruik op een klein oppervlak kan namelijk tot een glansverschil leiden. Maak de spons licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Let op: gebruik NOOIT harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Pannen direct van het vuur kunnen een thermoshock veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op het blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Evora Cleaner online bestellen

Evora Cleaner (art.nr. 290132) is een impregneer- en reinigingsmiddel voor het periodiek onderhoud van Evora Granite, Evora Quartz en Evora Ceramics. Dit is een product van Dekker Zevenhuizen en kun je online bestellen.

Download uitgebreid onderhoudsadvies

Je kunt een uitgebreid onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.