Onderhoudsadvies Dekton

Dekton® is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

Dagelijks onderhoud

Neem het blad dagelijks af met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Hierdoor worden resterend vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

Om gemakkelijk vuil en gebruikssporen te verwijderen, kun je ook Evora Daily Cleaner gebruiken, een speciale keramiekreiniger. Dit product is verkrijgbaar in de online shop. Spoel wel altijd goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Specifieke vlekken verwijderen

Laat de Evora Intensive Cleaner even inwerken totdat het vuil begint te reageren. Dan behandelen met een melaminespons. Maak deze licht vochtig en knijp deze dan uit voor voldoende wrijving. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Op een Lux (gepolijst) oppervlak kunnen deze vlekken wat hardnekkiger zijn. Wanneer de vlek zich niet laat verwijderen met de cleaner of een sopje, gebruik dan wat verdunde bleek en vervolg de stappen zoals hierboven vernoemd.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Gebruik een schuurspons (met nylon kant) en Evora Intensive Cleaner. Maak de spons nat zodat het schoonmaakmiddel voldoende wordt verdund en een gepolijst oppervlak niet kan beschadigen. Behandel hierbij altijd een ruimer oppervlak; intensief gebruik op een klein oppervlak kan namelijk tot een glansverschil leiden. Spoel altijd goed na met lauwwarm water en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Zijn de vlekken, kringen of krassen wel minder geworden, maar nog niet helemaal weg? Herhaal dit proces dan. Deze behandeling is niet voor het dagelijks onderhoud van uw blad!

Let op: gebruik NOOIT harde schuurmiddelen zoals staalwol, schuurpapier of diamant. Ze
kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen!

Tips

  • Vloeistoffen nooit laten opdrogen. Laat vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op het blad liggen.
  • Hete pannen kunnen thermoshock veroorzaken. Gebruik altijd een onderzetter bij hete objecten.
  • Snijd nooit direct op het blad, gebruik altijd een snijplank.
  • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische middelen!
  • Bij een blad met een structuur blijft meer vuil achter. Goed naspoelen met schoon water en
droogwrijven zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de structuur van het oppervlak.

Evora Ceramics Cleaner

Evora Ceramics Cleaner (art.nr. 290130) is een keramiekreiniger voor periodiek onderhoud. Het verwijdert gemakkelijk vuil en gebruikssporen.

Download onderhoudsadvies

Je kunt bovenstaand onderhoudsadvies als pdf downloaden. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand.