Hoe houd ik mijn keuken- en badkamerkraan schoon

Wanneer je een mooie kraan van bijvoorbeeld Qisani, Lanesto, Selsiuz of Gessi in jouw keuken of badkamer hebt wil je deze natuurlijk ook mooi houden, maar hoe doe je doet?

Alle kranen binnen het Dekker assortiment zijn van messing of van 100% geborsteld rvs. Afhankelijk van het materiaal, de kleur en het type coating (poeder of PVD) vraagt een passend onderhoud.

Algemeen onderhoud

In het algemeen wordt aangeraden direct na gebruik de keukenkraan af te doen met een zachte doek of een spons. Vermijd ten alle tijden een ijzerspons, schuurpapier of alles dat kan krassen.

Alle kranen binnen het Dekker assortiment kunnen dagelijks worden gereinigd met Dekker Sanitair reiniger

Let op! Kranen met een zwart of wit gecoate toplaag zijn afgewerkt met een poedercoating zijn gevoeliger voor krassen en beschadigingen. Om de laklaag van de gekleurde mengkranen te beschermen kan de kraan in de autowas worden gezet.

Pas op met aggressieve middelen

Kranen mogen nooit behandeld worden met chemische zuren, azijn, kalk verwijderende middelen of middelen op basis van alcohol of ethanol. Gebruik dus altijd milde reinigingsmiddelen met een pH-waarde van 5 –8. Wees daarnaast alert dat je schoonmaakmiddelen niet laat intrekken op de kraan.