Soft Stream en Rural Chic: dat zijn dé keukentrends voor 2021

Welke keukens gaan het helemaal worden in 2021? Welke werkbladen en accessoires passen in die trends? En hoe kun je de verschillende materialen en meubels combineren? Dekker Zevenhuizen heeft samen met trend forecaster Monique van der Reijden de trends uitgebreid in kaart gebracht, en vertaald naar concrete producten voor je keuken. Lees wat belangrijk wordt in 2021 ‒ en wat je dus niet mag missen!

New Call-to-action
 

Soft Stream: harde materialen die ‘zacht’ lijken

In de Soft Stream stijl worden materialen op een nieuwe, kunstzinnige manier gemixt. Door ronde vormen en vloeiende lijnen te combineren met natuursteen in zachte zand- en kiezeltonen, is de totale beleving zacht en comfortabel: harde materialen die soft lijken! Voeg een accentkleur in pastelroze, neo mint of lila toe. De organische uitstraling van de ruimte gaat hand in hand met een hightechperformance zoals een spoelbak die onder het keukenblad verdwijnt. Durf out-of-the-box te ontwerpen en geef je keuken de nieuwe look van 2021!

   

Soft Stream in de keuken

In de Soft Stream keuken, zoals je in onderstaande trendvideo kunt zien, is het kookeiland als het ware een sculptuur geworden: het staat als een luxe meubel in de ruimte. De kookplaat en spoelbak zijn volledig weggewerkt onder het blad, waardoor je het meubel net zo makkelijk gebruikt als tafel of dressoir. Je ziet hier een keukenblad van Evora Ceramics in de matte kleur Smokey Grey gecombineerd met een achterwand van TopLaminaat in de rustige houtkleur Nordic Wood. Lila gecoat glas voegt er een glanzend kleuraccent aan toe. De marmeren cirkels van het luxe composietsteen Cambria zijn translucent. Door het subtiele contrast tussen mat en glans, samen met ronde vormen en highttechfunctionaliteiten, is dit bijzondere ‘boemerang’meubel een pareltje voor bijvoorbeeld een loft! 

 

Rural Chic: op de grens van binnen en buiten

Rural Chic is een nieuwe mix van landelijke en industrieel. In deze trend zie je juist geen ronde vormen, maar grote gebaren met strakke architectonische lijnen. De look-and-feel is stoer, chic en handgemaakt, en verrassende eyecatchers stelen de show. Buitenmaterialen zoals onbewerkt hout, steen, marmer en staal krijgen een premiumstatus, en groendecoratie wordt verheven tot onderdeel van het ontwerp. Zo bevindt Rural Chic zich op de grens van binnen en buiten, met hoog-laagcontrasten en speelse vlakverdelingen. Luxe metalen zoals goud en koper verrijken de sfeer.

   

Rural Chic in de keuken

De Rural Chic keuken loopt naadloos over in de living. In de trendvideo hieronder kun je zien hoe er gespeeld is met lage en hoge zitplekken en hoe je door het toepassen van een groen’strook’ een buitenterras gecreëerd is in de keuken. Opvallende elementen zijn bijvoorbeeld het lichtgroene marmeren kookeiland in de kleur Calacatta Green, met een spoelunit met Selsiuz kokendwaterkraan en spoelbak in de kleur Copper.  

=

Meer lezen over keukentrends voor 2021?

Over dé trends in keukenbladen, kranen, spoelbakken en achterwanden lees je in het inspirerende magazine Keuken Nieuws. Je kunt de nieuwste kleuren, materialen en producten ook komen bekijken in het Dekker Trend Centre (alleen op afspraak): www.dekkertrendcentre.com

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: