TopLaminate en Greengridz duurzame basis voor keukenbladen

Beste voornemen in 2024: een duurzaam keukenblad

Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste levensstijl. Afval scheiden, vegetarisch eten, zo min mogelijk voedsel weggooien… Zulke duurzame keuzes kun je natuurlijk ook maken bij het inrichten van je woning, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van je nieuwe keukenblad. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt beperkt in je keuzevrijheid, want de mogelijkheden op het gebied van duurzame keukenbladen zijn eindeloos. Wat dacht je van een basis met Greengridz, met daarop een blad van TopLaminate, DecorTop of Fenix?

De basis: Greengridz

Materiaalgebruik terugdringen, materialen zoeken die herbruikbaar zijn en een lagere footprint hebben, nieuwe producten ontwikkelen uit restmaterialen: allemaal mogelijkheden om duurzame keukenbladen te realiseren. Bij Dekker Zevenhuizen hebben we vanuit die gedachte een bijzonder duurzaam basismateriaal voor keukenbladen ontwikkeld: Greengridz®. Dit groene stukje techniek is een duurzaam alternatief voor veelgebruikte basismaterialen zoals multiplex of spaanplaat. Je kunt het afwerken met TopLaminate®, DecorTop® of Fenix®, in alle kleuren, patronen en structuren.

Voordeliger, lichter en beter voor het milieu

Greengridz bewijst dat gemak heel goed hand in hand kan gaan met milieuvriendelijkheid. Het is niet alleen beter bestand tegen stoten en water dan het traditionele multiplex, maar ook stabieler, lichter en voordeliger. Ook laat het een kleinere ecologische voetafdruk achter. Bij de productie van Greengridz zijn minder grondstoffen nodig en is de CO₂-uitstoot zo’n 60% lager dan bij multiplex. Bovendien zorgt het lichtgewicht materiaal ervoor dat er minder brandstof nodig is voor het transport, wat de CO₂-uitstoot verder omlaag brengt. Daarnaast kan Greengridz 100% worden hergebruikt!

TopLaminate: functioneel, praktisch en veelzijdig

Een duurzame basis van Greengridz kun je afwerken met een blad van TopLaminate, DecorTop of Fenix. TopLaminate is al jaren ons meest verkochte keukenblad. Het is praktisch in onderhoud, heeft de beste prijs-/kwaliteitverhouding en ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om kleur en ontwerp. TopLaminate heeft een toplaag van High Pressure Laminate (HPL). Dit betekent dat het is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Deze toplaag laat daardoor geen water door en is eenvoudig schoon te maken.

DecorTop: warm en levendig

Op zoek naar een uitgesproken blad? Met alleen de looks van echt hout, metaal of (natuur)steen, maar niet het onderhoud? DecorTop is een mooi en gebruiksvriendelijk materiaal met een voelbare diepe en grove structuur die een luxe en levensechte uitstraling geeft aan het blad. Het blad is verkrijgbaar in exclusieve dessins: van beton en leisteen tot warm hout en verroest staal. Ook DecorTop-bladen hebben een (extra dikke) HPL-laag, waardoor het waterdicht en makkelijk schoon te maken is.

Fenix NTM: bijzondere nanotechniek

Fenix is een keukenblad met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een massieve uitstraling, maar voelt toch zijdezacht aan. Dit blad doet het goed in veel verschillende ruimtes, maar komt helemaal tot zijn recht in een strakke designkeuken. Dankzij de bijzondere nanotechniek blijven er geen vingerafdrukken achter op het bladoppervlak en is het waterbestendig en hygiënisch. Fenix is verkrijgbaar in veel verschillende (effen) kleuren.

Kom langs bij het Dekker Trend Centre

Wil je de verschillende keukenbladen bekijken én aanraken? Dan heten we je van harte welkom in het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen, dicht bij Rotterdam. Hier kun je volop inspiratie opdoen. Het Dekker Trend Centre is geopend van maandag t/m donderdag van 9:00-17:00 uur en op vrijdag tot 16:00 uur. Wel even een afspraak maken voordat je langskomt!

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: