Massief hout

Een houten keukenblad geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. 

De sfeer in de keuken is belangrijk. Natuurlijke kleuren en een warme uitstraling zijn belangrijke elementen. Bovendien moet een keukenblad leven. Dat willen we toch allemaal?

Afwerking en eigenschappen

De houten- eukenbladen van Dekker Zevenuizen zijn altijd uitsluitend van AC-kwaliteit. Dat betekent dat alle houtlamellen worden gecontroleerd op kleur, knoesten en valhoutschade, en dat alleen de goedgekeurde lamellen worden gebruikt voor de vervaardiging van de bladen. Deze lamellen worden verbonden  (door een vingerlas) en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd. De houten keukenbladen zijn van 30 of 40 mm massief hout en afgewerkt met olie. Slijtageplekken zijn daardoor gemakkelijk weg te werken door ze licht te schuren en in de olie te zetten. Er zijn diverse randafwerkingen mogelijk, zoals een robuuste haakse rand van 60 mm of een klassieke ronde rand.

Eigenschappen Hout

  • warme natuurlijke uitstraling
  • makkelijk te combineren
  • past in iedere stijl keuken
  • afgewerkt met olie
  • semi-onderbouwmethode spoelbak. 

Praktisch in onderhoud

Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad. Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard. Gewone plekken kunt u afnemen met een vochtige doek of een sopje. U zult de plekken wel direct moeten nadrogen. Ingetrokken plekken en slijtageplekken kunnen licht worden geschuurd met schuurpapier (korrel 180) en in de olie worden gezet. Om uitdroging te voorkomen moet een houten blad afhankelijk van het gebruik nog zes tot twaalf keer per jaar in zijn geheel worden geolied. Bij aankoop van het massief houten blad van Dekker ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud. Bovendien krijgt u een onderhoudsset mee, die bestaat uit een flacon olie, een schuursponsje en een katoenen doekje. Wilt u online meer informatie over de plaatsing en onderhoud van een houten keukenblad? Download dan de productbijsluiter of lees direct meer over het onderhoudsadvies in onze kennisbank.

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Let er wel op dat hout in de loop van de tijd verkleurd en dat de monsters in de showroom iets kunnen afwijken.

Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren op deze website.