Composietsteen

Evora Quartz® composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is, en verkrijgbaar is in een scala van tinten.In een composietstenen blad zijn design, gemak en duurzaamheid verenigd. De Evora Quartz collectie van Dekker Zevenhuizen telt vele unieke kleuren en verschillende structuren, waardoor er een composietstenen blad is voor elke keuken: van landelijk tot design. Dit allround blad is behoorlijk krasvast en hittebestendig, en de Easy collectie is ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd.

Een keukenblad van composietsteen staat voor kwaliteit, eenvoud en gezelligheid. Niets staat een lange gezellige avond met vrienden, en bovenal lekker eten, nog in de weg! En door de vele spraakmakende kleuren en structuren past een composietstenen keukenblad in vrijwel elke keuken.  

Afwerking en eigenschappen

Voor het oppervlak zijn er verschillende afwerkingen: gepolijst, gezoet, silt, antique en wave. Elke afwerking geeft een heel eigen sfeer aan het blad. De bladdikte is standaard 12 mm (m.u.v Ultimo collectie deze bladen zijn 20 mm), maar het blad kan met een rand tot 100 mm dik afgewerkt worden. Composietsteen is ook ideaal voor wastafels, vensterbanken en tafelbladen.

Eigenschappen Composietsteen

  • natuurlijke uitstraling
  • 100% watervast
  • krasbestendig
  • hygiënisch
  • hittebestendig
  • veel kleuren
  • onderhoudsarm
  • zeer gemakkelijk in het gebruik
  • PITT cooking mogelijk.

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met een wonderspons en natuurazijn. Bekijk ook de onderhoudsfilm in onze kennisbank voor het verwijderen van hardnekkig vlekken zoals inkt, kalk en metaalstrepen. 

Bij aankoop van een Evora Quartz keukenblad van Dekker Zevenhuizen ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud. Wilt u alvast meer praktische informatie online bekijken? Download dan de productbijsluiter of lees direct meer over het onderhoudsadvies in onze kennisbank.

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Er staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren op deze website.