AluSplash

AluSplash is een ideale oplossing tegen spatten. Het is natuurlijk hittebestendig, maar het is ook nog eens heel duurzaam, goed geprijsd én milieuvriendelijk. Dus helemaal van nu. Bovendien is het uitermate eenvoudig te monteren! De innovatieve, onderhoudsarme 4 mm dikke AluSplash achterwanden hebben aluminium als basis, en zijn afgewerkt met een duurzame, uv-bestendige hoogglanscoating. Perfect dus voor een achterwand. 

Unieke eigenschappen van Alusplash

 • veilig & hygiënisch, gemakkelijk te reinigen
 • hittebestendig
 • scherp geprijsd
 • hoogwaardige coating
 • snelle en eenvoudige montage
 • 100% recyclebaar
 • licht van gewicht.

 

AluSplash achterwanden

Van elke kleur uit het assortiment kunt u een achterwand precies op maat laten maken. Vrijwel elke hoogte of lengte is mogelijk! Voor achter de kookplaat zijn er ook twee standaardmaten (60 x 74 cm en 90 x 74 cm) op voorraad. Deze panelen zijn voorzien van twee losse aluminium afwerkprofielen waarmee de zijkanten mooi afgewerkt kunnen worden. Op deze manier heeft u een snelle, voordelige én mooie oplossing voor achter de kookplaat.

Technische omschrijving

AluSplash is een sandwichpaneel van 2 x 0,5mm dik aluminium met daartussen een vuurvertragende minerale kern. Dit samengestelde paneel voldoet aan verschillende internationale brandnormen. Hierdoor is het materiaal bij uitstek geschikt om als spatwand te worden toegepast achter en/of naast gasfornuizen en kookplaten. Het paneeloppervlak is voorzien van een duurzame, hoogglanzende en uv-bestendige transparante coating die qua uitstraling kan worden vergeleken met glas. In de productbijsluiter  vindt u meer informatie.

 • maximale afmetingen: 410 x 150 cm
 • standaard formaten: 60 x 74 cm en 90 x 74 cm
 • dikte: 4 mm
 • gewicht: 7 kg/m2

Afwerking

De naad tussen de achterwand en het blad kan met een kitrand afgewerkt worden of met de aluminium afwerk profielen. Er zijn vier mooie minimalistisch profielen voor de randen en eventuele hoeken. 

 

Mooie kleuren hoogglans of mat

De AluSplash collectie bevat mooie kleuren met elegante wittinten of warme aarde tinten waarmee u in een handomdraai harmonie of juist contrast in de keuken aanbrengt. Naast de hoogglanskleuren biedt het AluSplash assortiment ook matte kleuren. Tien prachtige achterwandkleuren met een fijne structuur, geïnspireerd door de natuur. Het kleurenpalet vertegenwoordigt de vier elementen: de warme en aardse tinten (aarde en lucht) geven uw keuken een natuurlijke uitstraling, de water- en vuurtinten geven kleur en contrast aan uw interieur. Natuurlijk zijn ook deze matte kleuren uiterst duurzaam en even functioneel als de hoogglansvarianten. De metaal kleur Champaign Brushed sluit helemaal aan op de warme metaal kleuren die we veel terug zien in het het interieur en in de keuken.

Kijken, vergelijken en kopen

De AluSplash achterwanden zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn.

Montage video

AluSplash introductie matte kleuren