Aanrecht

Het aanrechtblad, een onmisbaar onderdeel in de keuken. Niet alleen omdat het de uitstraling van de gehele keuken bepaalt, maar ook omdat een aanrechtblad dagelijks intensief wordt gebruikt.

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan aanrechtbladen. Het is belangrijk dat je het materiaal kiest dat bij jou en je keuken past. 

Kleuren en materialen

De kleur en materiaal van een keukenblad is zeer belangrijk, maar niet het enige waar je aan moet denken. Denk ook aan de eigenschappen. Ieder materiaal heeft namelijk zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is het ene materiaal krasvaster of onderhoudsvriendelijker dan het andere. Hier in de link kun je een kijkje namen in de materialenindex wat elk materiaal inhoudt.

Type aanrechtbladen

  • Laminaat aanrechtbladen: Een duurzame en goedkope optie. Maar dat neemt niet weg van hoe mooi deze bladen zijn! Met de huidige technieken lijkt en voelt een laminaat aanrechtblad namelijk net alsof het van echt hout of steen is gemaakt. Bovendien is het basismateriaal van deze platen onze duurzame Greengridz. Kies bewust en bekijk onze merken zoals TopLaminate en DecorTop
  • Stenen aanrechtbladen: Niets zo vertrouwd als een stenen werkblad. Tegenwoordig verkrijgbaar in vele unieke kleuren composietsteen van Evora® Quartz, en voor de liefhebber van een strakke uitstraling in de keuken hebben we prachtige keramieken bladen van Evora® Ceramics.
  • Gerecyclede aanrechtbladen: Vandaag de dag zijn er technieken om gerecyclede materialen te gebruiken voor aanrechtbladen, en natuurlijk is Dekker daar ook volop mee bezig! Kies bijvoorbeeld voor onze unieke Cosmolite, gemaakt van 100% restmineralen uit de industrie, of Obsidiana wat 100% van gerecycled glas is gemaakt. Qua eigenschappen is het heel vergelijkbaar met composietsteen, maar dan ben je ook nog is duurzaam bezig.

Heb je de keuze voor een aanrechtblad nog niet gemaakt?

Je wilt het beste werkblad voor uw keuken: mooi, praktisch en duurzaam. Er zijn allerlei materialen, kleuren en diktes mogelijk met elk zijn voor- en nadelen. Laat je inspireren door onze keukenbladen wijzer om een weloverwogen keuze te maken.

New Call-to-action

Laat je adviseren over werkbladen

Wilt u meer weten over de eigenschappen en de uitstraling van de verschillende werkbladen? Of wilt u de materialen in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan één van onze dealers door het hele land. Zij kunnen je tijdens een bezoek meer vertellen over de functionaliteit en het onderhoud van deze werkbladen. 

Wil je meer lezen over onze keukenbladen? Neem een kijkje in deze link.