Greenpanel: duurzaam keukenblad

TopLaminaat® en DecorTop® zijn een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is praktisch in het onderhoud, en verkrijgbaar in zó veel kleuren dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw interieur, uw smaak ‒ én uw budget. 

Milieuvriendelijk, voordelig en duurzaam

Er is nu een nieuw basismateriaal voor TopLaminaat en DecorTop bladen dat bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieu-vriendelijkheid: Greenpanel®. Dit innovatieve, watervaste materiaal laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. En u betaalt voor Greenpanel niet eens méér dan voor multiplex!

Materiaaleigenschappen van Greenpanel

Greenpanel wordt gemaakt van een hdf basispaneel met een 4 mm dik boven en onderblad en een raster van 3 mm, waarbij de celstructuur wordt gehecht met een milievriendelijke PVAc D3-lijmen beide lange zijdes zijn ingelegd. De maximale afmeting is 520 x 120 cm. De dikte van het blad kan varieren van 20, 32, 38, 50, 60 en 80 mm dik.

Greenpanel is groen!

Greenpanel heeft niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk; het heeft ook tal van andere groene eigenschappen. Het productieproces bijvoorbeeld is ook groen. Toch betaalt u er niet méér voor dan voor de gangbare basismaterialen. Dus kiest u maar …

Kleine ecologische voetafdruk 
Greenpanel draagt het FSC®-keurmerk. U heeft dus de garantie dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

CARB2-gecertificeerd 
Greenpanel voldoet aan de strenge normen voor samengestelde houtproducten van de California Air Resources Board (CARB). Dat betekent dat de emissie van formaldehyde binnen de vastgestelde grenzen blijft (namelijk minder dan 0,08 ppm). Greenpanel is een van de eerste plaatmaterialen die aan deze hoge eisen voldoet.

Ecologische voetafdruk
Voor de productie van Greenpanel zijn minder grondstoffen nodig dan voor die van traditionele plaatmaterialen. Dat maakt zijn ecologische voetafdruk relatief klein.

Minder CO2-uitstoot
De CO2-uitstoot bij de productie is 60% lager dan bij multiplex

Recyclebaar
Greenpanel kan 100% worden hergebruikt.

Biologisch afbreekbaar
Het plaatmateriaal is volledig biologisch afbreekbaar. De gebruikte PVAc B3-lijm is milieuvriendelijk!

Zuinig qua transport
Omdat Greenpanel licht is, vraagt het transport minder brandstof, wat de CO2-uitstoot verder reduceert.

Meer weten over Greenpanel?

Wilt u meer weten over Greenpanel keukenbladen? Vraag er naar bij de keukenspeciaalzaak. Via de dealer locator vindt u de dichtsbijzijnde winkel.