De nieuwe keukenkranen van Gessi springen er al uit door hun verscheidenheid, hun kleuren en de grafische prints. Maar werkelijk opvallend is de hoge kwaliteit en het doordachte design. Ieder ontwerp is uniek. Het model Inciso, ontworpen door de Amerikaanse ontwerper David Rockwell, is een spannende combinatie van hedendaagse vormgeving en ambacht, waardoor deze tweeknopskraan een warme uitstraling krijgt.

Gessi & Lanesto spoelbakken

De Gessi kranen sluiten met al hun verscheidenheid aan modellen en kleuren, perfect aan bij de Lanesto Urban spoelbakken in de kleuren Gun Metal, Copper en Gold. Zo creëert u een unieke uitstraling in de keuken. Want Lanesto staat net als Gessi voor kwaliteit en design.

Harmonie in de keuken

Voor nog meer comfort in de keuken kunt u er een bijpassende Lanesto spoelbak, zeepdispenser en vaatdoekhouder bij kiezen, en een bijpassend bodemrekje en inzetbakje. Die natuurlijk ook in de kleuren Gun Metal, Copper en Gold verkrijgbaar zijn. Voor nog meer harmonie in de keuken!

 

Gessi sinds1992

Gessi is in 1992 opgericht door Umberto Gessi. Het begon allemaal met een kleine werkplaats met als doel de gevestigde orde, die tot dan werd gedomineerd door historische merken, uit te dagen. Gewapend met een heldere visie van verandering en innovatie was de familie Gessi een echte pionier. De nieuwe baanbrekende bedrijfsfilosofie maakte van Gessi in korte tijd een wereldwijd merk dat synoniem staat voor superieur design en technologie. Hierbij stond de filosofie om een moderne fabriek te bouwen met zo min mogelijk impact op milieu centraal.

Filosofie

De originele werkplaats maakte een jaar later, in 1993, al plaats voor een moderne productiefaciliteit in Serravelle Sesia. Het gebouw, gemaakt van steen in combinatie met zwart glas en omringd door groen, herbergt tegenwoordig de kantoren, conferentieruimtes en een prachtige showroom. Het bedrijf heeft, vanwege het succes van het merk Gessi, in 2004 op dezelfde plek een nieuwe productielocatie gebouwd met een totaal oppervlak van 58.550 m2. Hierbij stond de filosofie om een moderne fabriek te bouwen met zo min mogelijk impact op milieu centraal.
In 2006 is Gessi een wereldspeler en heeft het bedrijf op bijna elk continent commerciële kantoren opgericht.

Wereldspeler

In 2006 is Gessi een wereldspeler en heeft het bedrijf op bijna elk continent commerciële kantoren opgericht. Later, van 2007 tot 2010, heeft Gessi de fabriek vergroot tot bijna twee keer de oorspronkelijke grootte. Niet alleen de productielocatie, de systemen, het totale productieproces en de bescherming van het milieu stonden centraal, maar ook de omgeving en aandacht voor de veiligheid van de werknemers.

Gessi Mechanical Copper

Gessi park

Tegenwoordig zijn alle bedrijfsaspecten zoals design, productie en administratie volledig geïntegreerd op een multifunctioneel bedrijvenpark van meer dan 800.000 m2. Moderne technologie, eco-architectuur en groen worden gecombineerd op het hedendaagse Gessi park.

Onderscheidingen

Nadat Gessi al diverse onderscheidingen had gewonnen voor innovatief productdesign, is het in 2008 onderscheiden met het Italy Superbrand award. Datzelfde jaar ontving Gessi de prestigieuze Red Dot Communication Design Award.

Inciso: designed by David Rockwell

Gessi zocht, voor het ontwerp van de Inciso, naar designers met de meest indrukwekkende prestaties op het gebied van elegante industriële vormgeving in interieurs en objecten, en koos voor de architect David Rockwell en zijn prijswinnende bedrijf: de Rockwell groep. Het resultaat van de creatieve samenwerking tussen Gessi en David Rockwell is de verbazingwekkende Inciso collectie van keukenkranen.

Gessi Inciso keukenkraan

 David Rockwell | Fotografie © Brigitte Lacombe 2014

“We zijn heel erg blij met de samenwerking met Gessi voor onze eerste lijn met kranen en accessoires ooit”, zei David Rockwell, oprichter en president van de Rockwell groep. Of het nu in een particuliere of een commerciële setting is: door de creativiteit en innovatie van beide bedrijven is de door David Rockwell ontworpen kraan met de kenmerkende Amerikaanse stijl een uniek ontwerp voor de keuken van nu. De Inciso kraan combineert een moderne stijl met authentieke details en afwerkingen die uitnodigen tot aanraken en ontdekken. 


Gessi Inciso keukenkraan

Hoogwaardige, geavanceerde PVD-techniek

De gekleurde kranen en spoelbakken zijn vervaardigd van rvs, en danken hun kleur aan de PVD-techniek. PVD staat voor ‘Physical Vapour Deposition’: een geavanceerde technologie waarbij moleculen uit een gas of damp hechten aan het rvs waardoor een kleur ontstaat. Dankzij deze techniek blijft de metaalglans van het rvs behouden.