Scholen

Akoestiek in scholen en kinderdagverblijven verbeteren

Heeft u last van slechte akoestiek in uw schoolgebouw of kinderdagverblijf? Dan bent u vast niet de enige die hier hinder van ondervindt. Slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op de prestaties van uw leerlingen. In een ruimte met veel galm kunnen zij zich minder goed concentreren, docenten zijn moeilijker te verstaan en dat zorgt voor meer stress bij alle aanwezigen. Naast vermoeidheid leidt dit op den duur tot gezondheidsklachten. Een investering in het verbeteren van de akoestiek loont zich. Uw leerlingen kunnen zich beter concentreren en docenten zijn beter te verstaan. Dit draagt bij aan uw doel: het verbeteren van de schoolprestaties. 

Dekker Zevenhuizen heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van akoestiek binnen openbare gebouwen. Een goede akoestiek in een leeromgeving draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs.

Akoestiek verbeteren in klaslokalen, speelzalen en aula’s

Bij de bouw van een schoolgebouw of het inrichten van een klaslokaal, speelzaal of aula wordt vaak de akoestiek vergeten. Het gevolg is een ruimte met veel nagalm. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van voornamelijk harde materialen, zoals glas, beton en hout. Hierdoor wordt geluid nauwelijks geabsorbeerd. Het weerkaatsen van het geluid wordt uitgedrukt in nagalmtijd. Door de nagalmtijd te verkorten wordt de akoestiek verbeterd. Dit kunt u doen door geluidsabsorberende materialen in een ruimte te plaatsen. 

Onze akoestieke plaatmaterialen zijn bij uitstek geschikt om de akoestiek in scholen kinderdagverblijven, klaslokalen, speelzalen en aula’s te verbeteren. Daarnaast is het materiaal kant en klaar, het is namelijk een wand met afwerking en een akoestische oplossing in één! Daarnaast is het leverbaar in verschillende maatwerk vormen, diktes, afwerkingen en full colour prints. De absorptiepanelen zijn inzetbaar als akoestische wand- of plafondpanelen. Een andere mogelijkheid is het ophangen van baffles aan het plafond. U kunt zelf bepalen welke oplossing u vindt passen bij het interieur van uw school of kinderdagverblijf. 

De voordelen van onze akoestische panelen zijn:

  • Kant en klare oplossing
  • Uitgebreide kleurencollectie
  • Hufterproof
  • Zeer kras bestendig
  • Grote afmetingen, dus weinig deelnaden
  • Zeer eenvoudig reinigbaar (ook na gebruik viltstiften)
  • FSC gecertificeerd
  • Lichtgewicht
  • Kleine ecologische voetafdruk