TopLaminaat

TopLaminaat® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. En de bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw interieur en smaak ‒ én uw budget. 

Tijd voor elkaar en goed eten zijn belangrijk, maar er is veel te doen en te zien in de wereld. Kies daarom voor een praktisch en eenvoudig TopLaminaat blad. De keuken is immers doelmatig, van deze tijd, en voor iedereen. Maar de kleur, die past dan weer precies!

Een Toplaminaat keukenblad bestaat uit een 2 tot 10 cm dik basisblad waarop een HPL-toplaag is aangebracht. HPL staat voor High Pressure Laminate, en is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst. Het basismateriaal is multiplex, spaanplaat of Greenpanel. 

Duurzaam Greenpanel®

Greenpanel is een nieuw basismateriaal voor keukenbladen met een duurzaam karakter. Dit innovatieve, watervaste materiaal is namelijk FSC®-gecertificeerd, en laat een kleinere ecologische voetafdruk achter dan het gebruikelijke multiplex. Maar het heeft wel dezelfde eigenschappen als multiplex en kan het met alle kleuren TopLaminaat afgewerkt worden. Dit bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieuvriendelijkheid. En u betaalt voor Greenpanel niet eens méér dan voor multiplex!

Afwerking en eigenschappen

TopLaminaat is beschikbaar in vele kleuren en past dus in iedere keuken. De bladen zijn verkrijgbaar met een waterkering of een rechte, doorgeronde of speciale randlijst. De collectie speciale randlijsten is bijzonder uitgebreid. Deze lijsten zijn vervaardigd van aluminium of kunststof, en verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de bladen. Er zijn ook randlijsten met een rvs- of houtdessin. De meeste randlijsten zijn verkrijgbaar in 20 tot 62 mm hoog; de kunststof randlijsten zelfs tot 98 mm hoog. Zo creëert u met een TopLaminaat keukenblad precies de sfeer in uw keuken die u voor ogen heeft.

Unieke eigenschappen TopLaminaat

  • uitgebreid kleurassortiment en vele decors
  • grote keuze aan randafwerkingen
  • nagenoeg onbeperkte mogelijkheden 
  • geen onnodige, zichtbare naden 
  • waterbestendig (bij multiplex en Greenpanel)
  • beste prijs-kwaliteitverhouding
  • geïntegreerde- en onderbouwspoelbak mogelijk
  • zeer hygiënisch dankzij het gesloten oppervlak.

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een schoon sopje en na te drogen met een doek. Koffie-, thee-, wijn- en vetvlekken kunt u verwijderen met een huishouddoekje of een zachte nylonborstel, gedrenkt in een sopje van afwasmiddel of groene zeep. Zo nodig laat u dit enige tijd intrekken, en vervolgens spoelt u de plekken na met water. Ingetrokken plekken of vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift kunt u wegkrijgen met thinner of aceton. Bij aankoop van een het Toplaminaat keukenblad van Dekker Zevenhuizen ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud. Wilt u meer praktische informatie over de plaatsing en onderhoud van een TopLaminaat keukenblad? Download dan de productbijsluiter of lees direct meer over het onderhoudsadvies in onze kennisbank.

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren op deze website.