Lapitec

Lapitec® is ideaal als werkblad want het is hittebestendig, slijtvast, vlekvrij en onderhoudsarm! Maar ook de uitstraling is exclusief, dankzij de heel eigen kleuren en afwerkingen. Het materiaal is onder extreem hoge druk geperst, waardoor dit stenen blad deze uitzonderlijke eigenschappen heeft maar in verhouding met andere bladen van steen, gevoeliger is voor stootschade. Het blad is door en door gekleurd en de randen worden strak afgewerkt. 

Alleen het beste is goed genoeg. Kies daarom voor het hittebestendig en krasvast keukenblad. Een blad dat er prachtig uitziet, de beste eigenschappen heeft en milieuvriendelijk is. Ook een keuken is immers meer dan alleen maar exclusief. Het heeft een goed verhaal.

Afwerking en eigenschappen

Dit elegante en exclusief werkbladmateriaal is van 100% porselein-keramiek gemaakt en wordt onder hoge druk geperst. De platen zijn met hun totale oppervlakte van 5,1 m² de grootste ter wereld. Dat betekent dat u minder kans op naden in uw keukenblad heeft en daardoor  bij uitstek geschikt is voor eilandbladen. De platen worden vervaardigd in Italië, op een bijzonder milieuvriendelijke manier. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van groene energie die wordt opgewekt door zonnepanelen. Bovendien wordt het materiaal gefabriceerd uit natuurlijke bestanddelen die op een duurzame manier gewonnen worden. Het spreekt voor zich dat Lapitec ook 100% recyclebaar is ... Lapitec is verkrijgbaar in diktes van 12 en 20 mm op aanvraag. De rand kan opgedikt worden tot 100 mm. Er zijn acht natuurlijke kleuren en drie oppervlakafwerkingen: Satin, Lux en Vessuvio.

Eigenschappen Lapitec

 • door en door gekleurd (natuurlijke uitstraling)
 • verschillende oppervlakafwerkingen
 • zonder poriën: vlekvrij, hygiënisch, makkelijk te reinigen
 • bacterie- en schimmelwerend
 • bestand tegen zuren
 • zeer hittebestendig
 • vorstbestendig
 • ongevoelig voor UV-stralen (verkleurt niet)
 • slijtvast
 • 'groen'
 • hard (hardheid 7 op de schaal van Mohs)
 • grote afmetingen van de plaat.

Bio-Care

Lapitec® is een volledig natuurlijk materiaal. Door de innovatieve Bio-Care technologie breekt het blad organische atmosferische deeltjes af en heeft het daardoor een bacteriedodend effect. Bovendien helpt Bio-Care het milieu bij het actief verwijderen van vervuilende moleculen. 

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen. Bij aankoop van het Lapitec blad ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud.

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren op deze website.