Keramiek

Een keukenblad van Evora® Ceramics (keramiek) is duurzaam en volkomen onderhoudsvrij. U kunt er ook iedere dag zorgeloos aan werken, want keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig! Wat keramiek nóg aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Een keukenblad mag een strakke, stoere of luxe uitstraling hebben. Maar ook over krassen en hete ovenschalen wilt u zich geen zorgen maken? Kies daarom voor keukenblad van keramiek. Dan bent u verzekerd van goede eigenschappen én bijzondere kleuren.

Afwerking en eigenschappen

Keramiek is verkrijgbaar in unikleuren of met een marmer- of betonlook. Er zijn zelfs afwerkingen met het effect van geoxideerd metaal. Keramiek kan worden afgewerkt met een rand van 14 tot 100 mm. 

Eigenschappen keramiek

  • hittebestendig tot 450°C
  • uiterst krasbestendig
  • niet poreus en watervast
  • vlekbestendig
  • hygiënisch: voedselresten trekken er niet in
  • vrijwel naadloos geïntegreerde spoelbak
  • onderhoudsarm
  • bijzonder milieuvriendelijk

Praktisch in onderhoud

Bij normale verontreiniging hoeft u het kermaisch keukenblad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen. 

Bij aankoop van een keukenblad van Dekker Zevenhuizen ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud. Wilt u alvast meer praktische informatie online bekijken? Download dan de productbijsluiter of lees direct meer over het onderhoudsadvies in onze kennisbank.

31 kleuren

De keramiekcollectie bestaat uit maar liefst 31 kleuren. Van sneeuwwit tot glanzend zwart en van aardse bruin- en beigetinten tot een stoere betonlook. Elke kleur heeft een eigen uitstraling die versterkt wordt door de afwerking. Het oppervlak heeft een glanzende, gepolijste look of een gladde matte finish. Sommige kleuren zijn zelfs verkrijgbaar met voelbare structuur. Bekijk alle kleuren uit de Easy, Classic of Premium collectie hieronder of download de brochure.

keramiek brochure 2017

Kijken, vergelijken en kopen

De bladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Behalve dat staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren op deze website.