Spoelbakken

Spoelbakken zijn er in verschillende materialen. Veelal wordt een rvs spoelbak (enkel of dubbel) in het blad verzonken. Maar u kunt ook kiezen voor verschillende kleuren. De Lanesto Urban collectie biedt 40x40 of 40x50 spoelbakken in de kleuren Gold, Copper en Gun Metal.

Lanesto spoelbakken Copper, Gold Gun metal

We onderscheiden drie manieren om een spoelbak in het keukenwerkblad te monteren.

Vlak inbouw spoelbak

Vlak inbouw is de meest populaire vorm van inbouw.  De spoelbakrand wordt vlak in het werkblad ingebouwd door een verdieping in het werkblad te maken waar de spoelbakrand in vast gelijmd wordt. Het blad en de spoelbak lopen hierdoor in elkaar over en heeft u geen last van randen. Niet alleen mooi dus maar ook uitermate praktisch. Een spoelbak kunt u direct met uw keukenwerkblad bestellen. Dekker Zevenhuizen zorgt voor een perfecte inbouw van de spoelbak met een perfecte afwerking.

Spoelbak vlakinbouw

Onderbouw spoelbak

De onderbouw methode wordt vooral toegepast met enkele spoelbakken. Er wordt een uitsparing gemaakt in het blad waarna de spoelbak onder de uitsparing wordt gelijmd. Hierdoor ontstaat net als bij de vlak inbouwmethode een vlak werkgedeelte. Er is zelfs helemaal geen rand zichtbaar. 

Spoelbak onderbouw

Semi onderbouw spoelbak

Bij de semi onderbouw methode wordt de spoelbak vlak onder de rand gemonteerd. Er wordt een uitsparing gemaakt in het blad waarna de spoelbak net onder de rand wordt gelijmd. Hierdoor ontstaat net als bij een onderbouw spoelbak  een vlak werkgedeelte. 

Opbouw spoelbak

Bij opbouw rust de spoelbakrand op het werkblad. Dit is vooral praktisch bij spoelbakken met een afdruipgedeelte. De natte werkplek biedt mogelijkheden voor het bereiden en schoonmaken van etenswaren en kookspulletjes. 

Een spoelbak kiezen

Uiteraard kunt u bij de keukenspeciaal zaak vragen naar alle spoelbakken en welke inbouw methode geschikt is voor uw keukenwerkblad. Hieronder vindt u een kleine selectie opbouwspoelbakken.

 

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)