Kennisbank

Hoe maak ik mijn FENIX NTM keukenblad schoon?

FENIX NTM® heeft een unieke gesloten, niet-poreuze toplaag die ervoor zorgt dat water en vuil niet in het blad trekt. FENIX NTM® heeft daarom ook geen speciaal onderhoud nodig. Dagelijks afnemen met een vochtige doek en warm water met een mild reinigingsmiddel is voldoende. Bijna alle normale huishoudelijke schoonmaakproducten zoals Dreft zijn geschikt. Voor de meest voorkomende vlekken is het voldoende om het oppervlak te reinigen met een sopje van warm water met een klein beetje afwasmiddel. En droog uw blad altijd na met een zachte doek.

Vlekken verwijderen

Als de vlekken oud zijn gebruikt u een melaminespons, de zogenaamde wonderspons om deze te verwijderen. De wonderspons gebruikt u droog. Door de wrijving wordt het vuil verwijderd. In geval van hardnekkige vlekken wordt aanbevolen om een FENIX NTM Cleaning Spray te gebruiken. Na het gebruik het blad naspoelen met warm water en droogwrijven met een zachte doek. Fenix NTM Onderhoudset

Fenix Schoonmaakset

Voor hardnekkige vlekken kunt u ook een Fenix NTM schoonmaakset aanschaffenDeze onderhoud set bevat een Cleaningspray, melamine spons, microvezel doekje en schoonmaakinstructies.

Kleine krassen verwijderen 

Kleine krassen verdwijnen doorgaans door het gebruik van een droge melanine (wonder) spons. Ook met een strijkijzer verdwijnen kleine krassen. Gebruik een vochtige doek of keukenpapier en strijk hierover heen met een heet strijkijzer.

Fenix schoonmaken met een wonderspons