Kennisbank

Hoe maak ik mijn keukenblad van composietsteen schoon?

Evora Quartz® composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is en daardoor zeer eenvoudig in onderhoud.

Eenvoudig in onderhoud

Een blad van Evora® Quartz (composietsteen) is nagenoeg onderhoudsvrij. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling kunt u een van de zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals groene Dreft gebruiken of Quartz Cleaner.

Om vetvlekken te verwijderen van composietsteen, kunt u Cif cream gebruiken. Daarna goed naspoelen en droogwrijven. Bij hardnekkig vuil kunt u ook de groene kant van een nylon schuursponsje gebruiken. Kalkvlekken op het blad en rond de kraan kunt u het beste behandelen met natuur-/ schoonmaakazijn en een wondersponsje. 

Bij een mat oppervlak (gezoet) zult u sneller vetvlekken en vingerafdrukken zien. Op dergelijke plekken kunt u een klein beetje Cif cream gebruiken. Spoel het blad schoon met water en wrijf de plekken na met bijvoorbeeld keukenpapier of een droge doek.

Metaalstrepen verwijderen

Kalkvlekken verwijderen

Inktvlekken verwijderen

 

Kijken, vergelijken en kopen

De keukenbladen zijn verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken. Deze zaken hebben diverse bladen in hun showroom liggen. Er staan er ook monsterkasten die u een overzicht geven van alle mogelijke materialen en de actuele kleuren waarin de bladen leverbaar zijn. Bekijk ook de sfeerfoto's en alle mogelijke kleuren.