Solid surface wordt in alle sectoren ingezet ‒ van hotels tot ziekenhuizen, van kantoren tot winkelcentra ‒ omdat het materiaal bijzonder duurzaam is, en 100% homogeen ‒ dus hygiënisch. Vanwege de specifieke eigenschappen van Solid Surface heeft Dekker Zevenhuizen de balies voor het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda vervaardigd van HiMacs (Alpine White). Nog geen maand geleden werd de nieuwste balie afgeleverd bij Cardiologie. Daarnaast maakt Dekker de pantrybladen van Corian in de kleur Bone voor het Boven IJ Ziekenhuis in Amsterdam. Deze maand zijn ook bij de VU in Amsterdam pantry-buffetbladen en balies bekleed met HI-MACS in de kleur Alpine White.

Industrial Partner van Corian en HI-MACS

Dekker Zevenhuizen heeft al decennia lang ervaring in het bewerken van Solid surface. De maatwerkspecialist kiest daarbij bewust voor HI-MACS en Corian vanwege de constante hoge kwaliteit van de platen. Inmiddels is Dekker opgenomen in het Quality Network van beide leveranciers ‒ met alle voordelen van dien. Als Industrial Partner heeft Dekker al de meest uiteenlopende ontwerpen gerealiseerd.

Thermisch vervormbaar en naadloos te verlijmen

Solid Surface is een verzamelnaam voor een groep duurzame oppervlakmaterialen die bestaan uit natuurlijke mineralen en pigmenten, gebonden door een acryl- of polyesterhars. Het materiaal is bij uitstek geschikt voor projecten omdat het thermisch vervormd kan worden en dankzij een speciale vulmix nauwelijks zichtbare koppelnaden heeft. Bovendien is het, afhankelijk van de structuur, vrijwel altijd mogelijk om beschadigingen (schroeiplekken, deuken, krassen, inkervingen) weg te frezen en het paneel te herstellen met meegeleverd restmateriaal. Op het materiaal wordt 10 jaar garantie gegeven.